Категорія
Новини
Дата

Оновлений ПП «Краківець» на кордоні з Польщею почав пропускати на 51% більше вантажівок

За місяць роботи оновленого пункту пропуску «Краківець – Корчова» на кордоні України та Польщі середня добова кількість вантажівок, які виїхали з України, зросла на 51% – до 423. Про це повідомила пресслужба Мінінфраструктури. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Пункт пропуску було модернізовано в рамках проєкту «Відкритий кордон». Його реалізували після домовленостей президентів України та Польщі.
  • Зараз на пункті пропуску продовжуються роботи з влаштування майданчиків відстою для вантажівок, окремого терміналу для огляду автобусів, навісу над павільйонами для митного та паспортного контролю.
  • Після добудови через цей пункт пропуску буде повністю відновлено рух пасажирських автобусів.
  • «В умовах блокади морських портів нарощування пропускних спроможностей автомобільних пунктів пропуску дозволяє підтримувати українських експортерів та покращувати продовольчу ситуацію в світі», – наголосив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Контекст

20 червня в рамках проєкту «Відкритий кордон» відкрився рух оновленим пунктом пропуску «Краківець – Корчова». На пункті було збільшено кількість смуг для вантажівок з 4-ти до 10-ти та створено додаткові павільйони для митного та паспортного контролю.

Найближчим часом відбудуться оновлення й інших пунктів пропуску. Серед пріоритетів – найбільш завантажений пункт на українсько-польському кордоні «Ягодин – Дорогуськ», повідомили у Мінінфраструктури.

29 червня Україна та ЄС підписали угоду про лібералізацію транзитних та двосторонніх міжнародних перевезень – так званий «транспортний безвіз». Угода передбачає скасування необхідності отримання дозволів на постійній основі. Зокрема, це дозволить уникнути зупинки експорту української продукції через автомобільні пункти пропуску. 

Крім того, угодою передбачаються заходи зі спрощення визнання водійських документів. Відтепер Україна та ЄС звільняють власників посвідчень водіїв, виданих однією зі сторін, від вимоги мати міжнародне посвідчення водія.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні