Альтман /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Сем Альтман веде переговори про фінансування проєкту з виробництва чипів і розширення можливостей ШІ – WSJ

Генеральний директор OpenAI Сем Альтман Фото Getty Images

Генеральний директор OpenAI Сем Альтман веде переговори з інвесторами, у тому числі з ОАЕ і на Волл-стріт, про збір коштів для технологічної ініціативи, спрямованої на збільшення світових потужностей з виробництва чипів та розширення можливостей ШІ, пише The Wall Street Journal.

Ключові факти

  • Проєкт може потребувати від $5-7 трлн, повідомили джерела. Суми, про які говорив Альтман, непомірно великі за стандартами корпоративного збору коштів.
  • Плани Альтмана зі збору коштів спрямовані на усунення перешкод для зростання OpenAI, у тому числі нестачі чипів штучного інтелекту (ШІ), необхідних для навчання великих мовних моделей таких систем, як ChatGPT.
  • У рамках переговорів Альтман пропонує партнерство між OpenAI, інвесторами, виробниками мікросхем та постачальниками електроенергії, які разом вкладуть гроші у будівництво заводів з виробництва мікросхем, якими потім керуватимуть виробники чипів, йдеться у матеріалі. 
  • Обговорення перебувають на ранній стадії.
  • Річний оборот OpenAI досяг позначки $2 млрд у грудні 2023 року, за словами джерел Financial Times. Стартап із Сан-Франциско входить до небагатьох компаній Кремнієвої долини, включаючи Google і Meta, які зафіксували дохід у $1 млрд за 10 років після свого заснування.
  • Цього тижня Альман написав: «Створення масштабної інфраструктури штучного інтелекту та сталого ланцюжка постачання має вирішальне значення для економічної конкурентоспроможності. OpenAI намагатиметься допомогти!».

Контекст

Наприкінці листопада 2022 року OpenAI – американська лабораторія ШІ – представила свою розробку ChatGPT на базі просунутої нейромережевої моделі GPT-3.5. Мовна модель на базі ШІ може відповідати на запитання, допомагати зі складанням листів, есе та написанням коду. У середині березня компанія Open AI презентувала четверту версію мовної моделі ChatGPT.

Створення власного чат-бота на базі OpenAI – функція GPT-4 Turbo, покращеної версії GPT-4 для платних підписників. У листопаді 2023-го її представив CEO OpenAI Сем Альтман під час презентації. Протягом дев’яти днів після запуску функції користувачі ChatGPT зробили понад 11 200 нових GPT. 

У січні ОpenAI запустила інтернет-магазин, де люди можуть ділитися налаштованими версіями популярного чат-бота ChatGPT компанії. У магазині зʼявиться таблиця найпопулярніших і трендових чат-ботів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні