Категорія
Новини
Дата

PayPal звільнить 2500 співробітників через конкуренцію і скорочення прибутків

Фінтех компанія PayPal планує звільнити близько 2500 співробітників або 9% штату. Гендиректор компанії Алекс Крісс, якого призначили у вересні минулого року, зіткнувся зі зростаючою конкуренцією з боку Apple та Zelle, скороченням прибутку та зниженням рейтингів PayPal з боку аналітиків, пише Bloomberg.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Рішення про скорочення персоналу повʼязане з «оптимізацією» компанії, повідомив у листі до персоналу Крісс. Також протягом року PayPal закриє наявні вакансії. Співробітникам, які потрапили під скорочення, повідомлять про це до кінця поточного тижня.
  • За словами гендиректора, скорочення дозволить PayPal «рухатися зі швидкістю, необхідною для надання послуг клієнтам та стимулювання зростання прибутку». 
  • Водночас він зазначив, що компанія продовжить інвестувати в галузі, які сприятимуть її зростанню.

Контекст

На кінець 2022 року в PayPal працювало приблизно 29 900 співробітників. У січні минулого року компанія, яка керує найбільшою дебетовою електронною платіжною системою, звільнила 2000 осіб або 7% персоналу.

У 2023 році акції PayPal впали більш ніж на 20% через зниження прибутку. Також компанія знизила річний прогноз скоригованої операційної рентабельності. 

Минулого року Алекс Крісс змінив Дена Шульмана на посаді генкомпанії.

PayPal була однією з перших компаній у сфері електронних платежів, проте її конкуренти, включаючи Apple та Zelle, змогли зайняти частину ринку. Щонайменше чотири аналітики знизили рейтинг акцій PayPal.

У фінансовому звіті за третій квартал 2023 року Кріс заявив, що «база витрат і складна структура» компанії сповільнили прогрес. Він планує вирішити цю проблему, щоб покращити операційні показники PayPal. Наступного тижня компанія опублікує результати четвертого кварталу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні