Категорія
Новини
Дата

Підрив Каховської ГЕС. United24 запустила збір «Допоможемо рятувальникам»

Підрив росіянами Каховської ГЕС спричинив найбільшу за десятки років екологічну катастрофу в Європі. Щоб допомогти подолати наслідки трагедії, фандрейзингова платформа United24 запустила збір «Допоможемо рятувальникам»

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • На зібрані кошти планується придбати човни, мотопомпи, ліхтарі, гідрокостюми, рятувальну техніку для екстрених служб України. 
  • Державна служба України з надзвичайних ситуацій та Державна спеціальна служба транспорту, які займаються порятунком, евакуацією та подоланням наслідків трагедії, будуть доповнювати перелік потреб.

Контекст

Раніше Forbes зібрав 15 ресурсів, куди можна задонатити та допомогти постраждалим від катастрофи.

Росія підірвала Каховську ГЕС вранці 6 червня. Внаслідок рукотворної катастрофи фактично підтоплені 29 населених пунктів, із них 19 – на підконтрольній Україні території, а 10 – на тимчасово окупованій. Під водою – 600 кв. км Херсонщини, з них 32% – правобережжя та 68% – лівий берег, повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін. Він зазначив, що, попри постійні обстріли росіян, на ранок 8 червня небезпечних районів вивезено 2000 осіб, евакуація населення продовжується. За даними ДСНС, врятовано 334 особи (з них 15 дітей). Розгорнуто роботу девʼяти евакуаційних пунктів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні