Категорія
Новини
Дата

Після скандалу з російською зброєю французький Thales обіцяє припинити роботу в Росії

Французький технологічний гігант в аерокосмічній, оборонній і транспортній галузях Thales продовжила співпрацювати з великими російськими банками, попри повномасштабне вторгнення РФ в Україну та санкції, які запровадили США та ЄС. Компанія заявила пресі, що продасть свій бізнес в Росії. Про це йдеться у статті Le Parisien.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами Thales, компанія надає захист 19 з 20 найбільших банків у світі та допомагає захищати 85% глобальних банківських транзакцій за допомогою рішень PayShield 9000 і payShield 10K «HSM». Серед клієнтів компанії чимало російських банків, зокрема «Сбєрбанк Росії», який потрапив у останній пакет санкцій, запроваджений ЄС.
  • Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров зазначив: «Thales не оголосила про вихід з російського ринку і не припинила свою діяльність».
  • Компанія у коментарі Le Parisien на це заявила: «Наша банківська діяльність продається як результат відповідного рішення. Група оголосить інформацію щодо припинення діяльності в Росії». За словами джерел, компанія також мала зупинити завод із виробництва банківських карток.
  • Інший речник додає, що бізнес продають колишнім співробітникам.

Контекст

До повномасштабного вторгнення РФ в Україну у московському офісі Thales Group працювало близько 130 співробітників, які були зайняті не тільки в банківській сфері, а й у космічній і аеронавтичній галузях. Thales також потрапив у великий скандал, коли наприкінці березня, після виведення російських військ з Бучі, що на півночі від Києва, виявилося, що російські танки були оснащені тепловими камерами Catherine (один із флагманських продуктів Thales).

Однак компанія відповіла, що нібито законно поставляла обладнання в Росію до 2019 року за контрактами, підписаними до ембарго на поставки зброї, що ввели проти Росії з 2014 року. Thales також звинувачують у «співучасті у військових злочинах». 2 червня три неурядові організації подали скаргу до паризького суду на Thales, Dassault Aviation та MBDA France.

Організації звинувачують компанії у тому, що вони продовжували експортувати свою зброю до Саудівської Аравії та Об’єднаних Арабських Еміратів після початку війни в Ємені.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні