Категорія
Новини
Дата

«Повернись живим» за півроку попередньо виріс у 580 разів і планує відкрити перше міжнародне представництво фонду у США

Голова фонду «Повернись живим» Тарас Чмут анонсував відкриття офісу у США та збільшення команди організації. Про це він заявив під час онлайн-конференції Forbes «Без рожевих окулярів. Бізнес і держава під час війни». За словами Чмута, фонд за півроку виріс у 580 разів.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Станом на 23 лютого у нас було 27 штатних працівників. В плані розвитку на 2022 рік ми передбачали 11 посад. Ми планували збільшити бюджет десь на 25% за рік. Станом на учора у нас працює 75 людей і 25 вакантних посад. Тобто до кінця року ми вийдемо десь на 100 людей і сподіваюсь відкриємо офіс у США, як перше мінародне представництво фонду», – повідомив Чмут.
  • За його словами, попередньо за півроку фонд виріс у «580 разів, з 30 млн гривень в рік до 5 млрд за першу половину 2022-го. Доволі масштабно».
  • Чмут пригадав, як у перші два-три місяці була проблема суспільного тиску, що фонд не може всім допомогти.
  • «Суспільний запит полягав в тому, що всі хотіли тут і зараз, це та криза. яку нам вдалося за рахунок правильної проактивної комунікації і правильної роботи з партнерами, організаційних рішень подолати. Так криза, яку не вдалося – все, що стосується взаємодії з державою», – додав голова фонду.
  • Чмут наголосив, що співпрацювати із державою, правоохоронними органами, контролюючими органами все ще складно.
  • За словами очільника фонду, цілі організації на 2023 рік — «підвищиння ефективність роботи команди, вихід на міжнародні ринки роботи та посилення безпеки оргназації і стійкості до зовнішнього впливу».

Контекст

Фонд «Повернись живим» заснував IT‑менеджер Віталій Дейнега у березні 2015‑го. До цього він майже рік допомагав армії, зібравши на її потреби близько 50 млн грн під брендом «Повернись живим». 

Наприкінці 2020‑го Чмут очолив «Повернись живим». Дейнега хотів відійти від операційної роботи, спочатку був у наглядовій раді фонду. 

За сім довоєнних років фонд «Повернись живим» зібрав для армії 200 млн грн. За 50 днів війни – 3,2 млрд грн. Швидко і з користю для армії витратити такі кошти – справжній виклик для фонду. 

У липні фонд «Повернись живим» придбав 100 безпілотних авіаційних комплексів латвійської фірми Atlas, повідомив керівник фонду Тарас Чмут. Ціна закупівлі – €5 млн. Окрім цього фонд «Повернись живим» придбав та доставив в Україну комплекс Bayraktar з трьох БПЛА за $16,5 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні