Володимир Зеленський та Нарендра Моді у Києві /Офіс президента України
Категорія
Новини
Дата

Прем’єр-міністр Індії Моді зустрівся із президентом Зеленським у Києві (оновлено)

1 хв читання

Володимир Зеленський та Нарендра Моді у Києві Фото Офіс президента України

У пʼятницю, 23 серпня, прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді прибув із офіційним візитом до Києва. Це перше відвідування індійським премʼєром України за більш ніж 30 років дипломатичних відносин. Він зустрівся із президентом Володимиром Зеленським, повідомив Офіс президента.

Індія поки що утримується від прямого звинувачення РФ у агресії проти України. Країна закликає закінчити війну дипломатичним шляхом.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Пресслужба «Укрзалізниці» оприлюднила відео прибуття Моді 23 серпня до столиці.
  • Зранку Моді провів коротку зустріч із представниками індійської діаспори у центрі Києва. Після неї індійський премʼєр вирушив готуватися до зустрічі із представниками української влади. Зокрема, до запланованих переговорів із президентом Володимиром Зеленським.
  • Напередодні Моді повідомив, що головною метою візиту є обговорення мирного завершення російсько-української війни. Він додав, що Індія підтримує діалог і дипломатію для якнайшвидшого відновлення миру. «Для цього Індія готова надати всю можливу підтримку разом із своїми дружніми країнами», – написав він у соцмережі Х.
  • Оновлено. Моді зустрівся із Зеленським, вони разом вшанували памʼять дітей, які загинули внаслідок російської агресії, повідомив Офіс президента.
  • Після цього політики вирушили до Маріїнського палацу, пишуть індійські ЗМІ.

Контекст

Візит відбувається через місяць після зустрічі премʼєр-міністра Індії з президентом РФ Володимиром Путіним у Москві. Індія – один із найвпливовіших гравців на світовій політичній арені. Ця країна демонструє стрімкий економічний розвиток, потужний військовий потенціал і зростаючу роль у міжнародних відносинах.

Однією з ключових тем переговорів Моді та Зеленського буде формула миру, заявив напередодні в інтерв’ю The Hindustan Times Олександр Поліщук, посол України в Індії. Індія та особисто Моді мають необхідний авторитет і вплив, щоб переконати Росію розглянути можливість чесних переговорів, вважає посол.

Детальніше про візит Моді до Києва читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд