Категорія
Новини
Дата

Премʼєр-міністр Індії вперше з початку війни відвідає Україну (доповнено)

1 хв читання

Нарендра Моді /Getty Images

Нарендра Моді Фото Getty Images

Премʼєр-міністр Індії Нарендра Моді відвідає Україну та Польщу. Про це 19 серпня повідомило Reuters з посиланням на інформацію від індійського МЗС.

Індія поки що утримується від прямого звинувачення РФ у агресії проти України. Країна закликає закінчити війну дипломатичним шляхом.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Деталі

  • Моді скоро відвідає Україну, це буде його перша поїздка після початку повномасштабного вторгнення РФ, пише агентство. Візит також відбудеться через місяць після зустрічі премʼєр-міністра Індії з президентом РФ Володимиром Путіним у Москві, зазначає Reuters. 
  • Дата поїздки поки що невідома. МЗС Індії панує провести спеціальний брифінг, де розкриє подробиці візитів Моді в Польщу та Україну. 
  • Доповнено. Пізніше МЗС Індії уточнило, що візит Моді до України запланований на 23 серпня.

Контекст

Індія – один із найвпливовіших гравців на світовій політичній арені. Ця країна демонструє стрімкий економічний розвиток, потужний військовий потенціал та зростаючу роль у міжнародних відносинах.

14 серпня The Economic Times повідомила, що Моді планує відвідати Київ 24 серпня – на День незалежності України. За даними видання, головна мета можливого візиту індійського премʼєра – сприяння мирним переговорам між РФ та Україною.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд