Категорія
Новини
Дата

Прем’єри Польщі, Чехії і Словенії відвідають Київ на тлі бойових дій. Візит здійснюється за домовленістю з ЄС

1 хв читання

Прем’єрміністри Польщі, Чехії та Словенії відвідають Київ попри бойові дії в столиці України. Про це повідомив прем’єр Польщі Матеуш Моравецький.

Ключові факти

  • Моравецький разом із віцепрем’єром Ярославом Качинським, прем’єрміністром Чехії Петром Фіалою та прем’єрміністром Словенії Янезом Яншою у вівторок приїдуть до Києва, щоб продемонструвати українцям солідарність, повідомив прем’єр Польщі.
  • Візит здійснюється за домовленістю з Європейським Союзом, про візит поінформовані голова Ради ЄС Шарль Мішель, голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн та ООН.

Контекст

Ворог не припиняє обстріли цивільної інфраструктури столиці України. Вранці 15 березня російські снаряди влучили у три багатоповерхівки у Подільському та Святошинському районах Києва. За попередньою інформацією, дві людини загинули. Також вибуховою хвилею пошкодило фасад будівлі станції метро «Лукʼянівська».

У вівторок мер Києва Віталій Кличко запровадив у столиці комендантську годину: обмеження на пересування містом триватимуть до 7 ранку 17 березня, тобто завтра комендантська година діятиме увесь день.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні