Причетність ІДІЛ та 133 загиблих. Усе що відомо про стрілянину у Crocus City Hall в Підмосковʼї /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Причетність ІДІЛ та 133 загиблих. Усе що відомо про стрілянину у Crocus City Hall в Підмосковʼї

Getty Images

Унаслідок теракту в підмосковному концертному залі Crocus City Hall загинуло 133 особи, повідомив Слідчий комітет РФ. Відповідальність за атаку взяли на себе бойовики «Ісламської держави».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Сполучені Штати мають у своєму розпорядженні розвідувальні дані, що підтверджують відповідальність «Ісламської держави» за стрілянину, заявив Reuters американський чиновник. Він повідомив, що останніми тижнями Вашингтон попереджав Москву про можливість нападу.
  • «Ісламська держава» опублікувала фотографію чотирьох нападників, причетних до стрілянини, повідомило інформаційне агентство Amaq, повʼязане із бойовиками. У повідомленні також йшлося про те, що четверо чоловіків були озброєні кулеметами, пістолетом, ножами та запальними бомбами, вони вели ретельне спостереження за місцем теракту до того, як здійснити напад. Стверджується, що бойовики увірвалися в зал, і троє з них почали стріляти по натовпу, а четвертий здійснив підпал.
  • Телеграм-канал Brief порівняв цей кадр із фотографіями затриманих після теракту. Імовірно, троє стрільців ідентифіковані за знімком.
  • Володимир Путін у зверненні до росіян заявив, що чотирьох підозрюваних у скоєнні теракту в Crocus Сity Hall вже затримали. За його словами, вони, намагаючись сховатися, нібито рухалися в бік України, де для них було підготовлено «вікно» для переходу через кордон. 
  • Загалом було затримано 11 осіб.
  • РосЗМІ повідомляли, що усі затримані – іноземці, які мають російське громадянство. А от МВС РФ стверджувало, що всі стрільці – іноземні громадяни.
Getty Images

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Попередній слайд
Наступний слайд
  • Головне управління розвідки України повідомило, що теракт у Москві є спланованою і свідомою провокацією російських спецслужб за вказівкою Путіна. 
  • «Її мета – виправдання ще більш жорстких ударів по Україні та тотальної мобілізації на Росії», – йдеться в заяві ГУР.
  • Білий дім вже наголосив, що не бачить жодних ознак причетності України до збройного нападу на концертний зал у Підмосков’ї, повідомив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, пише Fox News.

Контекст

У пʼятницю, 22 березня, ввечері у Підмосков’ї у в концертному залі Crocus City Hall невідомі у камуфляжі розпочали стрілянину, пізніше у будівлі пролунали вибухи та виникла пожежа. 

МЗС України одразу відкинуло звинувачення, що почали лунати від російських офіційних осіб, у нібито причетності України до стрілянини в концертному залі у підмосковному Красногорську.

Радник керівника Офіса Президента Михайло Подоляк також заявив, що Україна не має жодного відношення до подій в концертному залі Crocus City Hall.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні