Категорія
Новини
Дата

Продажі нових авто в РФ обвалилися майже на 80% на тлі відходу іноземних автовиробників

Продажі нових легкових автомобілів та малотоннажних вантажних автомобілів (LCV) у Росії у квітні впали на 78,5%, свідчать дані Асоціації європейського бізнесу (АЄБ). За минулий місяць було продано 32 706 таких машин, пише Комерсант.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Продажі групи «АвтоВАЗ» у квітні впали на 78%. За даними АЄБ, за чотири місяці з початку року продажі знизилися на 50%, до 61 218 авто. 
  • Продажі «Соллерс Авто» минулого місяця впали на 42,2%, за чотири місяці – на 14,4%, до 11 258 машин.

Контекст

Продажі машин стали скорочуватися після відходу іноземних автовиробників з російського ринку. Наприкінці березня повідомлялося, що французька Renault розглядає можливість передачі своєї 68% частки в «АвтоВАЗ» російському інвестору як спосіб залишити ринок РФ. У квітні автоконцерн Stellantis призупинив виробництво на своєму заводі в Калузі. Раніше компанія зупинила експорт автомобілів до РФ.

В АЄБ прогнозували, що в 2022 році продажі нових автомобілів в РФ можуть скоротитися на 50%, до 800 000 одиниць, що стане найбільшим падінням російського авторинку за всю його історію.

В Україні у квітні продажі нових автомобілів трохи пожвавішали порівняно з березнем. За даними AUTO-Consulting, у минулому місяці було продано 1242 нових авто. Це майже удвічі більше, ніж у березні. Проте порівняно з показниками квітня 2021 року падіння залишається значним – 87%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні