Категорія
Новини
Дата

Прокуратура США вимагає трирічного ув’язнення для засновника Binance Чжао

Засновник найбільшої у світі криптовалютної біржі Binancе Чанпен Чжао має відсидіти 36 місяців у вʼязниці після того, як визнав себе винним у порушенні законів щодо боротьби з відмиванням грошей, повідомила прокуратура США у судовому документі, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Очікується, що Чжао буде винесено вирок 30 квітня в Сіетлі. Він пішов з посади керівника Binance у листопаді минулого року, коли він і біржа зізналися у порушеннях, а фірма погодилася на виплату $4,32 млрд.
  • «З огляду на масштаби умисного порушення Чжао законодавства США та його наслідків виправданим є покарання у вигляді позбавлення волі на строк у 36 місяців», – заявили американські прокурори в окружному суді західного округу Вашингтона.
  • Зазначається, що норми винесення вироків передбачають максимальний термін увʼязнення 18 місяців для Чжао, який погодився не подавати апеляцію. Він був звільнений у Сполучених Штатах під заставу у $175 млн.
  • Сторона обвинувачення заявляла, що Binance не повідомила про більш ніж 100 000 підозрілих транзакцій з певними терористичними угрупованнями, включаючи ХАМАС, Аль-Каїду та ІДІЛ.
  • Прокурори заявили, що платформа Binance також підтримує продаж матеріалів про сексуальне насильство над дітьми та є одержувачем значної частини доходів від програм-вимагачів.

Контекст

Раніше біржа стала обʼєктом низки дій з боку регулюючих органів США, які намагаються контролювати галузь. 5 червня минулого року Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) подала до суду на криптобіржу Binance та її голову Чанпена Чжао через порушення правил торгівлі цінними паперами. SEC заявляла, що визнає токен BNB, як і стейблкоїн BUSD, що носить брендинг біржі, цінними паперами. Випуск BUSD заборонено американськими регуляторами.

Наприкінці листопада CFTC, Мінфін та Мінʼюст США оштрафували Binance на рекордні $4,3 млрд. Після багаторічного розслідування регуляторів Чжао визнав себе винним у порушенні правил боротьби з відмиванням грошей та у пособництві обходу санкцій. Сам він після цього залишив посаду голови як самої Binance, так і окремого підрозділу для американського ринку – Binance.US. Покарання Binance включало кримінальний штраф у розмірі $1,81 млрд та відшкодування $2,51 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні