Категорія
Новини
Дата

Путін через непрямі канали надсилає сигнали про готовність завершити війну – Bloomberg

Росія готова до переговорів з Україною щодо припинення війни. Такий сигнал по непрямих каналах нібито передав США президент РФ Володимир Путін, пише Bloomberg із посиланням на неназвані джерела. Наприкінці грудня про це писала New York Times.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Ці сигнали нібито були передали високопосадовцям США у грудні 2023 року через посередника. 
  • Путін, ймовірно, готовий припинити наполягати на нейтральному статусі України і навіть відмовитись від протидії можливому членству країни в НАТО, загроза якого була головним виправданням повномасштабного вторгнення РФ у лютому 2022 року, кажуть співрозмовники видання.
  • Погодитися на це Путін нібито готовий у разі відмови України від тимчасово окупованих територій, що Україна неодноразово відкидала, зазначило видання.
  • «Натяки на відкритість Росії до переговорів – навіть якщо вони нещирі – можуть посіяти розбрат серед союзників України, ізолювати Київ та підірвати зусилля президента Володимира Зеленського, спрямовані на те, щоб заручитися підтримкою його формули миру, яка передбачає повне виведення російських військ», – йдеться у статті.
  • Минулого року мали місце неофіційні контакти американських та російських посередників, де обговорювалися перспективи мирних переговорів між Україною та РФ, наголосило видання. Проте, американські чиновники кажуть, що не бачать ознак того, що Росія готова до серйозних переговорів.

Контекст

Наприкінці грудня минулого року New York Times з посиланням на джерела повідомила, що Путін «посилає сигнали» Заходу про готовність до припинення вогню у війні проти України, яке передбачатиме заморожування бойових дій на нинішній лінії зіткнення.

Водночас деякі американські чиновники кажуть, що ці сигнали можуть бути звичною спробою Кремля ввести в оману і не відображають справжньої готовності Путіна до компромісу. Колишні російські чиновники заявляють, що Путін цілком може знову змінити свою думку, якщо російські війська наберуть обертів.

У ГУР Міноборони вважають, що поява таких матеріалів свідчить про те, що в Кремлі хотіли б закінчити вторгнення в Україну якнайшвидше, але наголосили, що Україна не згодна заморозити війну на умовах Путіна.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні