Ігор Мазепа /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Рада бізнес-омбудсмена ініціювала розгляд «кейсу Мазепи» в Офісі генпрокурора

Ігор Мазепа Фото Getty Images

Рада бізнес-омбудсмена направила подання до департаменту захисту інвестицій при Офісі генпрокурора для включення «кейсу Ігоря Мазепи» до порядку денного робочої зустрічі, запланованої на 31 січня. Про це повідомила юрфірма EQUITY, адвокати якої захищають інтереси Мазепи. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Подання Рада бізнес-омбудсмена відправила після скарги адвокатів бізнесмена. Зустріч дозволить додатково акцентувати увагу прокуратури на порушеннях та їх значимості, які мали місце при затриманні Ігоря Мазепи, обшуках та по суті провадження, йдеться в повідомленні.
  • Рада бізнес-омбудсмена захищає бізнес на консультаційно-дорадчих засадах, а також є учасником меморандуму про партнерство та співробітництво з Офісом генпрокурора, нагадали адвокати.

Контекст

18 січня Ігоря Мазепу затримали о 15:00 під час перетину українсько-польського кордону, а в компанії відбулися обшуки. У коментарі Forbes Concorde Capital заявила, що слідчі дії повʼязані з позицією Мазепи щодо тиску на бізнес. 

За версією слідства, бізнесмен є організатором схеми протиправного заволодіння землями, на яких розташовані гідротехнічні споруди критичної інфраструктури – Київської ГЕС. Йдеться про земельну ділянку у Вишгородському районі площею понад 7 га вартістю понад 20 млн грн.

Сам Ігор Мазепа заявив, що не розуміє суті звинувачень ДБР проти нього – «нікому ніяких державних ділянок не виділяв».

Печерський районний суд Києва 19 січня обрав запобіжний захід Ігорю Мазепі у вигляді тримання під вартою з альтернативою у вигляді застави у 349 млн грн. Репортаж із Печерського суду читайте тут.

22 січня адвокати Мазепи оскаржили ухвалу суду. 23 січня Київський апеляційний суд залишив Мазепу в СІЗО до 27 лютого, але йому зменшили суму застави до 21 млн грн. Ввечері того ж дня бізнесмен вийшов з-під варти під заставу.

23 січня президент Володимир Зеленський оголосив про рішення РНБО, яке передбачає мораторій на «маски-шоу», створення Ради з підтримки підприємництва і зміни до закону про БЕБ для «обмеження тиску на легальний бізнес».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні