Категорія
Новини
Дата

Raiffeisen Bank не виключає вихід з російської «дочки» через війну в Україні

Австрійський Raiffeisen Bank International не виключає можливість «ретельно керованого виходу» з дочірнього російського Райффайзенбанку. Пресслужба російського «Райффайзену» заявила, що банк продовжить роботу незалежно від формату участі групи RBI у його капіталі, пише The Bell.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Війна РФ проти України «примушує RBI замислитися над своєю позицією в Росії», заявив гендиректор групи Йоханн Штробль. У банку оцінюють всі стратегічні варіанти майбутнього Raiffeisen Bank на російському ринку, аж до «ретельно керованого виходу з Райффайзенбанку в Росії», сказав Штробль.
  • У російському «Райффайзені» The Bell заявили, що банк продовжить роботу на російському ринку незалежно від формату участі групи RBI у його капіталі. «Ми продовжимо обслуговувати всіх наших клієнтів у Росії, залишаючись одним із найнадійніших банків у нашій країні», запевнили в «Райффайзені».

Контекст

Raiffeisenbank прийшов до Росії в 1990-х, а зараз його російська «дочка» знаходиться на 10 місці у ренкінгу з активів.

Raiffeisen Bank розглядає можливість виходу з Росії, писав на початку березня Reuters з посиланням на джерела, Один із співрозмовників агентства говорив, що RBI може залишити РФ та Україну, передавши право власності іншій організації. Пресслужба російського «Райффайзену» спростовувала цю інформацію.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні