Категорія
Новини
Дата

Райффайзен Банк отримав гарантії від американської DFC для кредитування бізнесу

Райффайзен Банк отримав гарантії кредитного портфеля на $40 млн від Американської корпорації з фінансування міжнародного розвитку (DFC). Це дозволить банку надати кредити на суму до $50 млн українським мікро-, малим та середнім підприємствам протягом наступних восьми років, йдеться у пресрелізі фінустанови.

Ключові факти

  • Договір гарантії кредитного портфеля з DFC підготовлено за технічної підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). 
  • DFC покриватиме до 80% від суми ризику неповернення кредитів, які Райффайзен Банк надаватиме за гарантією позичальникам, що «відповідають встановленим вимогам».
  • Підприємства зможуть отримати кредити для поповнення обігових коштів та фінансування довгострокових інвестиційних проєктів, сказав голова правління Райффайзен Банку Олександр Писарук.

Контекст

DFC готова кредитувати український бізнес в рамках окремих проєктів на суми від $1 млн до $1 млрд на кожен з них, заявляв у вересні заступник міністра економіки Олександр Грибан.

Як зазначили в Мінекономіки, зазвичай DFC підтримує тільки американських інвесторів, які здійснюють інвестиції в різні країни світу, але заради України DFC зробила виняток. Агентство готове видавати кредити, навіть у разі, якщо в українському бізнесі не буде представлено американського інвестора, розповів Грибан.

За його словами, DFC готова підтримувати Україну декількома різними фінансовими інструментами. Крім прямого кредитування, вони готові надавати покриття кредитних ризиків.

DFC також готова страхувати політичні ризики, в рамках яких в них є інструмент покриття військових ризиків. Цей інструмент дуже схожий на страховку інвестицій, яку вже узгоджено з MIGA, але ціна залежатиме від конкретних умов того чи іншого бізнес-проєкту.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні