Категорія
Новини
Дата

Ринок нових автомобілів в Україні у травні зріс на 115%. Дилерські мережі почали активно працювати

В Україні у травні було реалізовано майже 2700 автомобілів, що на 115% більше, ніж за квітень, свідчать дані AUTO-Consulting. Проте порівняно із травнем минулого року падіння становило 69%. З початку року дилерські мережі продали 15 500 одиниць, що на 61% менше показника минулого року.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Другий місяць поспіль ринок відновлюється майже вдвічі за попередній місяць. Дилерські мережі почали активно працювати у травні, зазначають експерти. Але не всі оператори змогли відбудувати нову логістику і по ринку є просідання.
  • Лідером за підсумками травня стала Toyota, якій вдалося на 160% збільшити продажі порівняно із квітнем. Цей ривок дозволив випередити Renault, яка у травні посіла друге місце.
  • Стабільно нарощують продажі Volkswagen та Skoda, які не мають проблем із логістикою. Майже на 183% зросли продажі у Hyundai, який повернувся на пʼяте місце. Активними були у травні й дилери BMW, що дозволило їм збільшити продаж на 214%.
  • Змінилися й пріоритети покупців нових автомобілів під час війни. Якщо Toyota RAV4 та Renault Duster – це незмінні лідери з продажу, то у травні до лідерів також увійшли Kia Rio, Skoda Kodiaq та Toyota Yaris Cross.
  • Травень стане рекордним за часткою продажу електромобілів. Українські покупці розкупили майже всі наявні електрокари, зазначили в AUTO-Consulting.

Контекст

Продаж нових автомобілів в Україні в 2021 році зріс на 20%, уперше з 2013 року подолавши позначку в 100 000 машин. Продажі могли бути ще вищими, якби не перебої з постачанням нових автомобілів через брак напівпровідників для їхнього виробництва.

Після початку повномасштабної війни значно зменшилася кількість пропозицій з продажу нових авто, частина автосалонів тимчасово припинили свою роботу. За даними AUTO-Consulting, у березні падіння порівняно з березнем 2021 року становило майже 93,5%. Загальний обсяг реалізації нових легкових авто по всій Україні – лише 590 одиниць.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні