Категорія
Новини
Дата

Росія дозволила постачання газу до націоналізованої Німеччиною «дочки» «Газпрому». Вона перебувала під російськими санкціями

Російський уряд дозволив здійснювати постачання скрапленого газу з «Ямал СПГ» на адресу Gazprom Marketing & Trading Singapore – колишньої «дочки» «Газпрому», націоналізованої урядом Німеччини. Відповідне розпорядження підписав премʼєрміністр Росії Михайло Мішустін.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Розпорядження набирає чинності з дня його підписання та діє протягом 90 календарних днів.
  • Gazprom Marketing & Trading Singapore входить до Gazprom Germania, яка потрапила під санкції РФ після виходу «Газпрому» з її капіталу.

Контекст

Уряд Росії 11 травня затвердив перелік енергокомпаній, проти яких запроваджують блокуючі заходи. У списку 31 юридична особа, серед яких переважно колишні «дочки» «Газпрому», повʼязані з Gazprom Germania GmbH та Gazprom Marketing & Trading Ltd. 4 квітня «дочка» німецького «Газпрому» перейшла під опіку уряду Німеччини.

Російська нафта наразі становить 25% німецького імпорту, у порівнянні з 35% до початку Росією війни проти України, а імпорт газу скоротився до 40% з 55%. Імпорт російського вугілля знизився до 25% з 50% до вторгнення. Негайна заборона ЄС на імпорт російського газу обійдеться Німеччині в €180 млрд втраченого виробництва цього року, підраховував Бундестаг.

24 травня повідомлялося, що Німеччина може повернути до роботи електростанції, що працюють на нафті та вугіллі, якщо постачання газу з РФ припиниться. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні