Категорія
Новини
Дата

Росія обстріляла супермаркет і «Нову пошту» у Костянтинівці: 11 загиблих і 44 поранених (оновлюється)

1 хв читання

Росіяни обстріляли Костянтинівку у Донецькій області, внаслідок атаки 11 осіб загинули, ще 44 поранені, повідомляє ДСНС. У пресслужбі «Нової пошти» повідомили про влучання у торговельний центр, де знаходилось вантажне відділення мережі. Також виникла пожежа у магазині «ЕКО-маркет».

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • Президент Володимир Зеленський повідомив, що росіяни вдарили по звичайному супермаркету та пошті. Наразі під завалами перебувають люди. Триває рятувальна операція.
  • «Росія відповідатиме за цей терор, і ми зробимо все, щоб світ і надалі був з Україною, підтримував наш захист і порятунок життів наших людей», – написав він.
  • За словами очільника Донецької обласної військової адміністрації Вадима Філашкіна, росіяни завдали по місту авіаудару ракетою Х-38 і влучили у супермаркет «ЕКО-маркет» .
  • За попередніми підрахунками, окрім цього супермаркету, пошкоджено 4 приватні будинки, 9 крамниць, автомийка, «Нова пошта», торгівельні павільйони і 12 автівок.
  • Органи влади, поліція, рятувальники, медики продовжують працювати на місці події.
  • У пресслужбі «Нової пошти» заявили про влучання у торговельний центр, де знаходилось вантажне відділення мережі. «Всі наші співробітники живі, один колега отримав контузію – йому надається вся необхідна допомога. На жаль, є постраждалі серед населення», – повідомила компанія.
  • Поштовий оператор зазначив, що частина посилок вціліла. Оціночна вартість знищеного вантажу буде компенсована клієнтам у повному обсязі.

Новина оновлюється…

Контекст

За попередню добу росіяни 14 разів обстріляли населені пункти Донеччини. З лінії фронту евакуйовано 617 людей.

За даними Генштабу ЗСУ, за вчорашній день противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах 73 авіаційних удари (задіяв, зокрема, 89 КАБ), здійснив 4747 обстрілів, понад 180 з них – із реактивних систем залпового вогню.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд