Категорія
Новини
Дата

Росія обстріляла ракетами завод «АрселорМіттал Кривий Ріг»

Вночі 5 грудня окупанти завдали ракетного удару по території «АрселорМіттал Кривий Ріг», повідомляє підприємство. За попередньою інформацією, є постраждалі. За даними ОДА, внаслідок атаки загинув один працівник підприємства, троє людей поранені.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Після атаки на підприємстві активували план надзвичайних ситуацій, на місце викликали пожежну службу, департамент з охорони праці та медичну службу.
  • На місці влучення ще працюють рятувальники. Постраждалим надається потрібна допомога.
  • «На цьому ранньому етапі всі наші зусилля зосереджені на тому, щоб узяти ситуацію під контроль… Прохання до співробітників не знімати місце події та не поширювати фотографії», – зазначили в «АрселорМіттал Кривий Ріг».

 

  • За інформацією очільника Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка, росіяни вударили трьома ракетами по Кривому Рогу після опівночі, поцілили у промислове підприємство.
  • Внаслідок атаки загинув працівник, його тіло рятувальники дістали з-під завалів зруйнованого виробничого цеху. Ще троє людей дістали поранення, їх доправили до місцевої лікарні. Стан ушпиталених медики оцінюють як середньої тяжкості.

Контекст

ArcelorMittal з 3 березня призупинив виробництво сталі у Кривому Розі, щоб забезпечити безпеку людей та активів. Технічна підтримка «АрселорМіттал Кривий Ріг» в законсервованому стані коштуватиме десятки мільйонів доларів на місяць, сказав на початку березня в інтервʼю Forbes гендиректор Лонгобардо. 

Україна в березні скоротила експорт плоского прокату майже в 10 разів – до 47 000 т. За низкою позицій металургії експорт не здійснювався взагалі через руйнування металургійних об’єктів та зупинку виробництва.

8 квітня АМКР оголосив про поступове відновлення виробництва. Меткомбінат запустив доменну піч №6. Зокрема, очікувався випуск 1000 т чавуну на добу. У червні комбінат запустив одну з доменних печей, прокатний стан, конвертер та одну з трьох машин безперервного лиття.

Наприкінці липня стало відомо, що гірничо-збагачувальний комбінат компанії «АрселорМіттал Кривий Ріг» (АМКР) призупинить роботу з 1 серпня на найближчі три місяці. У жовтні «АрселорМіттал Кривий Ріг» повідомив, що відновлює роботу свого гірничого департаменту після тимчасової зупинки. Знову працювали один із двох кар’єрів підприємства і дві фабрики – дробильна та рудозбагачувальна.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні