Категорія
Новини
Дата

«АрселорМіттал Кривий Ріг» відновив роботу гірничого департаменту: працюють один кар’єр і дві фабрики

«АрселорМіттал Кривий Ріг» відновлює роботу свого гірничого департаменту після тимчасової зупинки. Знову працюють один із двох кар’єрів підприємства і дві фабрики – дробильна та рудозбагачувальна, повідомляє «Металург».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зазначається, що з 1 серпня видобуток руди планували призупинити на три місяці. Проте гірничо-збагачувальний комплекс почав працювати раніше завдяки тому, що у вересні вдалося експортувати додатковий обсяг залізорудного концентрату (50 000 т) у Польщу.
  • «Подальший запуск в роботу ще одного кар’єру, дробильного та рудозбагачувального обладнання залежить від обсягів споживання концентрату металургійним виробництвом «АрселорМіттал Кривий Ріг» і експортних можливостей», – йдеться в повідомленні.
  • За словами заступника гендиректора з виробництва гірничого департаменту «АрселорМіттал Кривий Ріг» Володимира Теслюка, протягом вимушеної паузи в роботі ГЗК гірники виконали великий обсяг ремонтних і очищувальних робіт, які неможливо реалізувати в умовах працюючого обладнання. 
  • «Крім того, продовжували реалізовувати ключовий інвестпроєкт для забезпечення подальшого видобутку руди – транспортували розкривну та невикористану породу з кар’єрів для будівництва нового хвостосховища «Третя карта», – додав він.

Контекст

ArcelorMittal з 3 березня призупинив виробництво сталі у Кривому Розі, щоб забезпечити безпеку людей та активів. Технічна підтримка «АрселорМіттал Кривий Ріг» в законсервованому стані коштуватиме десятки мільйонів доларів на місяць, сказав на початку березня в інтервʼю Forbes гендиректор Лонгобардо. 

Україна в березні скоротила експорт плоского прокату майже в 10 разів – до 47 000 т. За низкою позицій металургії експорт не здійснювався взагалі через руйнування металургійних об’єктів та зупинку виробництва.

8 квітня АМКР оголосив про поступове відновлення виробництва. Меткомбінат запустив доменну піч №6. Зокрема, очікувався випуск 1000 т чавуну на добу. У червні комбінат запустив одну з доменних печей, прокатний стан, конвертер та одну з трьох машин безперервного лиття.

Наприкінці липня стало відомо, що гірничо-збагачувальний комбінат компанії «АрселорМіттал Кривий Ріг» (АМКР) призупинить роботу з 1 серпня на найближчі три місяці.

В АМКР пояснили своє рішення «серйозними економічними факторами», зокрема, зниженням економічної активності в Європі, зменшенням попиту на залізорудну продукцію, а також суттєвим зростанням витрат на транспортування сировини.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні