Категорія
Новини
Дата

«АрселорМіттал Кривий Ріг» відновив роботу гірничого департаменту: працюють один кар’єр і дві фабрики

1 хв читання

«АрселорМіттал Кривий Ріг» відновлює роботу свого гірничого департаменту після тимчасової зупинки. Знову працюють один із двох кар’єрів підприємства і дві фабрики – дробильна та рудозбагачувальна, повідомляє «Металург».

Ключові факти

  • Зазначається, що з 1 серпня видобуток руди планували призупинити на три місяці. Проте гірничо-збагачувальний комплекс почав працювати раніше завдяки тому, що у вересні вдалося експортувати додатковий обсяг залізорудного концентрату (50 000 т) у Польщу.
  • «Подальший запуск в роботу ще одного кар’єру, дробильного та рудозбагачувального обладнання залежить від обсягів споживання концентрату металургійним виробництвом «АрселорМіттал Кривий Ріг» і експортних можливостей», – йдеться в повідомленні.
  • За словами заступника гендиректора з виробництва гірничого департаменту «АрселорМіттал Кривий Ріг» Володимира Теслюка, протягом вимушеної паузи в роботі ГЗК гірники виконали великий обсяг ремонтних і очищувальних робіт, які неможливо реалізувати в умовах працюючого обладнання. 
  • «Крім того, продовжували реалізовувати ключовий інвестпроєкт для забезпечення подальшого видобутку руди – транспортували розкривну та невикористану породу з кар’єрів для будівництва нового хвостосховища «Третя карта», – додав він.

Контекст

ArcelorMittal з 3 березня призупинив виробництво сталі у Кривому Розі, щоб забезпечити безпеку людей та активів. Технічна підтримка «АрселорМіттал Кривий Ріг» в законсервованому стані коштуватиме десятки мільйонів доларів на місяць, сказав на початку березня в інтервʼю Forbes гендиректор Лонгобардо. 

Україна в березні скоротила експорт плоского прокату майже в 10 разів – до 47 000 т. За низкою позицій металургії експорт не здійснювався взагалі через руйнування металургійних об’єктів та зупинку виробництва.

8 квітня АМКР оголосив про поступове відновлення виробництва. Меткомбінат запустив доменну піч №6. Зокрема, очікувався випуск 1000 т чавуну на добу. У червні комбінат запустив одну з доменних печей, прокатний стан, конвертер та одну з трьох машин безперервного лиття.

Наприкінці липня стало відомо, що гірничо-збагачувальний комбінат компанії «АрселорМіттал Кривий Ріг» (АМКР) призупинить роботу з 1 серпня на найближчі три місяці.

В АМКР пояснили своє рішення «серйозними економічними факторами», зокрема, зниженням економічної активності в Європі, зменшенням попиту на залізорудну продукцію, а також суттєвим зростанням витрат на транспортування сировини.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні