Категорія
Новини
Дата

Росія випустила по півдню України 14 крилатих ракет, знищено логістичний продовольчий склад на 300 кв. м

У понеділок, 20 червня, Росія протягом трьох годин випустила по півдню України 14 ракет, в Одесі згорів логістичний склад площею 300 кв. м. Про це йдеться в телеграм-каналі міської ради Одеси з посиланням на заяву Оперативного командування Південь.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Під час масованого ракетного удару російські окупанти завдавали ударів по Очакову, гирлу Дунаю, Білгород-Дністровському району та самій Одесі.
  • Внаслідок цього в області та в передмісті Очакова пошкоджено сільськогосподарські площі, а в Одесі вигорів логістичний продовольчий склад. Рятувальники оперативно загасили пожежу на площі понад 300 кв. м.
  • Постраждалих серед цивільного населення нема.

Контекст

В Одеській області бойові дії не відбуваються, проте регіон регулярно обстрілюють: минулого тижня росіяни щонайменше чотири рази атакували область ракетами. Ракети запускають з комплексу, який розміщений у тимчасово окупованому Криму.

В ОК «Південь» пояснюють, що в такий спосіб окупанти намагаються зруйнувати інфраструктуру тих регіонів, де безпосередньо не тривають бойові дії, а також психологічно тиснути на населення.

6 червня Туреччина та Росія без України досягли попередньої домовленості про відновлення поставок української аграрної продукції з ключового чорноморського порту. План передбачає розмінування берегів Одеси. Україна ще не схвалила цей план. Київ стурбований тим, що зняття оборони може залишити життєво важливий порт відкритим для російського нападу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні