Категорія
Новини
Дата

Росія вночі атакувала Київщину, ППО знищила ворожі повітряні об’єкти

Окупанти завдали ударів по Київській області цієї ночі, протиповітряна оборона ліквідувала ворожі повітряні об’єкти, повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Маємо декілька прильотів в одній із громад області. На місці працюють рятувальники та всі екстрені служби», – написав він.
  • За попередньою інформацією, жертв і постраждалих немає.
  • Вночі на Київщині тривала ліквідація пожежі та наслідків удару. «Наші сили ППО ліквідували ворожі повітряні об’єкти», – додав Кулеба.
  • За інформацією Повітряних сил, окупанти продовжують атакувати Україну дронами-камікадзе іранського виробництва. Зокрема, вчора із 22:00 до 24:00 було випущено понад два десятки Shahed-136.
  • Зазначається, що 19 дронів вдалося знищити: 15 «Шахедів» збили в Одеській, три – у Миколаївській та один – у Вінницькій областях.
  • Крім того, у зоні відповідальності повітряного командування «Схід» зенітним ракетним підрозділом знищено керовану авіаційну ракету Х-59.

 Контекст

З 10 жовтня Росія зберігає посилений темп завдання дальніх ударів по об’єктах на всій території України. Атаки по цивільній інфраструктурі, найімовірніше, є відповіддю на невдачі РФ у бою з серпня, йдеться в зведенні британської розвідки.

Тегеран заперечує постачання безпілотників Москві, а Росія заперечує, що її сили використовували іранські безпілотники для нападу на Україну. Проте, за інформацією ЗМІ, Іран уже пообіцяв надати Росії ракети «земля–земля» на додачу до більшої кількості дронів-камікадзе. Озброєння надійде наприкінці місяця.

США, Велика Британія та Франція порушили питання про передачу Іраном безпілотників Росії на засіданні Ради Безпеки ООН.

Ціна збиття безпілотників-камікадзе, які атакують міста України, значно перевищує суми, які Росія платить за закупівлю та запуск дешевої технології іранського виробництва. Відбиття атак коштувало Україні понад $28 млн.

Спецслужби Великої Британії вважають, що Росія використовує велику кількість іранських дронів Shahed-136, щоб пробити українську протиповітряну оборону, і, ймовірно, дрони будуть використовуватись як заміна російської високоточної зброї великої дальності, яка стає все дефіцитнішою.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні