Категорія
Новини
Дата

РФ завдала ракетного удару по Україні. Вибухи лунали в Кривому Розі, Запоріжжі, Харкові, на Хмельниччині (доповнено)

1 хв читання

Внаслідок російської атаки вранці 8 січня відомо про влучання у цивільні та промислові обʼєкти у Кривому Розі, Запоріжжі, Харкові та Хмельницькій області. За даними Повітряних сил ЗСУ, ворог застосував крилаті, авіаційні, балістичні, зенітні керовані ракети та ударні БпЛА.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Як повідомили Повітряні сили ЗСУ, близько 6:00 в Україні почала ширитися повітряна тривога. Росія запустила ракети зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС і винищувачів МіГ-31К. Небезпека тривала понад дві години. 
  • У Запоріжжі пролунало щонайменше пʼять вибухів, є влучання у житлових районах, щонайменше дві людини постраждали, повідомив голова Запорізької ОВА Юрій Малашко. РФ атакувала місто крилатими та балістичними ракетами з різних напрямків. Ракети влучили в житлові райони – на відкриті території та поруч із будинками. Станом на 08:00 відомо про двох постраждалих.
  • Близько 07:00 ворог завдав щонайменше чотири ракетні удари по Харкову, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. Пошкоджено підприємство, навчальний заклад. Травмовано 53-річну жінку, стан легкий. Потерпілу госпіталізували.
  • Кілька вибухів пролунали в Дніпрі. Повітряні сили повідомляли про напрямок пуску ракет у напрямку міста. Наразі інформації про влучання та постраждалих немає.
  • Внаслідок ранішньої атаки в Хмельницькій області пролунало щонайменше шість вибухів. Перед цим ОВА повідомила про роботу ППО в області.
  • У Кривому Розі є влучання по одному з торговельних центрів – місцеві пабліки пишуть про серйозні пошкодження та пожежу. Частина міста без світла. Перед тим Повітряні сили закликали жителів міста бути в укритті через пуск «Кинджала» з одного з російських винищувачів.
  • Доповнено. РФ застосувала крилаті, авіаційні, балістичні, зенітні керовані ракети та ударні БпЛА. Загалом зафіксовано 59 засобів повітряного нападу. ППО знищила вісім ударних БпЛА «Shahed-136/131» та 18 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55. Не всі ворожі ракети, які не вдалось збити, досягли своїх цілей, зазначили Повітряні сили ЗСУ.

Контекст

За останній тиждень Росія випустила по Україні щонайменше 500 ракет і дронів, повідомив президент Володимир Зеленський під час телефонної розмови з прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком. Глава держави розповів про продовження російського повітряного терору проти українських міст.

Основним напрямком російського удару 2 січня став Київ. У столиці пошкоджені багатоповерхівки, приватні будинки, складські приміщення, є пожежі. Росія вкотре атакувала об’єкти критичної інфраструктури, промислові, цивільні та військові об’єкти. Вночі й зранку 2 січня силами та засобами Повітряних сил у взаємодії з підрозділами Сил оборони України знищено 72 повітряні цілі.

За розрахунками Forbes, РФ витратила на масовану ракетну атаку по Україні 2 січня близько $620 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд