Категорія
Новини
Дата

Росіяни зруйнували елеватор «Укрлендфармінгу» Бахматюка на Дніпропетровщині

Росія 9 березня завдала ракетного удару по виробничих об’єктах групи компаній «Укрлендфармінг» Олега Бахматюка на Дніпропетровщині, постраждав робітник підприємства. Про це повідомила пресслужба компанії. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Внаслідок ворожого ракетного удару виробнича інфраструктура елеватора повністю зруйнована, йдеться у повідомленні.
  • «Це вкотре доводить, що ворог принципово знищує об’єкти критичної інфраструктури, цивільні, а не військові об’єкти», – зазначила компанія. 
  • Дніпропетровська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). 
  • Масштаби руйнувань і сума збитків оцінюється представниками правоохоронних органів.
Росіяни зруйнували елеватор «Укрлендфармінгу» Бахматюка на Дніпропетровщині /Фото 1

Наслідки ракетного удару по елеватору UkrLandFarming

Контекст

На кінець 2023 року «Укрлендфармінг» оцінював матеріальну шкоду від війни у близько $1 млрд. Зокрема, йдеться про найбільшу в Європі птахофабрику «Чорнобаївська» (Херсонська область), де через вторгнення РФ загинули 4,5 млн голів птиці, було знищено майно і комунікації, а обладнання вивезене окупантами на територію РФ. 

Також ворог знищив низку птахофабрик в інших регіонах: зруйновані, розграбовані або суттєво постраждали через обстріли птахофабрики на Миколаївщині, в Донецькій області (птахофабрики «Донецька», також у Волновасі та Бахмуті), птахофабрики на Київщині. 

Втрачені для агропромислового виробництва 160 000 га орної землі, знищені та розграбовані регіональні бази та елеватори у Херсонській, Миколаївській, Донецькій, Луганській, Запорізької та Харківської областей, а також в Київській області та поблизу Києва. 

Крім того, ворог знищив виробничі бази компанії в низці областей, а сільськогосподарська техніка та автотранспорт, матеріальні цінності викрадені та вивезені росіянами.

У жовтні 2022 року група UkrLandFarming заявила, що готує проти уряду Росії позов на $1–1,2 млрд за втрачені через війну активи. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні