Категорія
Новини
Дата

Телеоператор Fox News та українська фіксерка загинули від ворожих обстрілів під Києвом. Ще одного журналіста поранено

Фотожурналіст та оператор Fox News Пʼєр Закжевський загинув в Україні, разом із ним загинула українська фіксерка Олександра Кувшинова, про це повідомляють FoxNews та «Українська правда». Іншого кореспондента мережі Бенджаміна Холла госпіталізовано.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Генеральний директор Fox News Сюзанна Скотт розіслала співробітникам записку з інформацією про смерть Пʼєра Закжевського. «П’єр був убитий у Горенці, під Києвом, Україна. Вчора П’єр був із Бенджаміном Холом і збирав новини, коли їхній автомобіль потрапив під вогонь», – написала Скотт.
  • Інформація про смерть Закжевського також була озвучена в ефірі каналу Fox News. Фотокореспондентові було 55 років.
  • За даними джерел УП у правоохоронних органах, разом із Закжевським загинула українка, фіксерка Олександра Кувшинова. Вона супроводжувала знімальну групу. Цю інформацію підтвердив у своєму пості радник міністра МВС Антон Геращенко.
  • Кореспондента FoxNews Бенджаміна Холла госпіталізовано. Він у важкому стані та без свідомості, передає РБК-Україна.

Контекст

Пʼєр Закжевський раніше працював в Іраку, Сирії та Афганістані.

Раніше в Ірпені Київської області російські війська розстріляли автівку з журналістами New York Times. Кореспондент New York Times Брент Ренод був вбитий 13 березня в районі Романівського мосту в Ірпені. Його колегу поранено, повідомляє поліція Київщини.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні