Категорія
Новини
Дата

Російського генерала Суровікіна допитали з приводу «заколоту Пригожина»

Протягом кількох днів військова прокуратура РФ допитувала генерала Сергія Суровікіна щодо його звʼязків із лідером ПВК «Вагнер» Євгеном Пригожиним, пише Bloomberg. За словами джерела, генерала утримують у певному місці, але не у вʼязниці.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Агентство зазначає, що 56-річного Суровікіна не бачили з того часу, як закінчився суботній заколот. 
  • У жовтні Путін призначив його командувачем російської армії в Україні. У січні генерала на посаді головнокомандувача змінив начальник Генерального штабу армії Валерій Герасимов, один із двох осіб разом із міністром оборони Сергієм Шойгу, яких Пригожин пообіцяв звільнити.
  • Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков відмовився від коментарів, коли журналісти запитали, чи був Суровікін звільнений чи затриманий, заявивши, що їм слід звʼязатися з Міністерством оборони.
  • Раніше Financial Times писало, що Суровікіна затримали. Видання зазначає, що підозри навколо Суровікіна могли бути викликані його добрими стосунками з Пригожиним. У той час як вагнерівський воєначальник лаяв інших генералів та еліту оборони, звинувачуючи їх у великій кількості загиблих серед російських солдатів під час вторгнення та звинувачуючи їх у «геноциді», він підтримував діалог із Суровікіним.

Контекст

23 червня ввечері Пригожин опублікував у своєму телеграм-каналі відео, на якому нібито було показано наслідки ракетного обстрілу одного з таборів ПВК «Вагнер», здійсненого російською регулярною армією. Пізніше в каналі ватажка ПВК «Вагнер» зʼявилися численні голосові повідомлення, в яких Пригожин фактично оголосив війну російському військовому керівництву на чолі з Шойгу, якого назвав «твариною». 

Рада командирів ПВК «ухвалила рішення зупинити зло, яке несе військове керівництво країни», для цього 25 000 бійців виступають на «марш справедливості проти свавілля в країні», заявив Пригожин.

Вранці 24 червня найманці ПВК «Вагнер» зайшли в Ростов-на-Дону. Пізніше зʼявилася інформація, що «вагнерівці» зайняли військові обʼєкти у Воронежі й прямують до Москви. Близько 21:00 Пригожин заявив, що колони найманців розвертаються.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні