Категорія
Новини
Дата

Розмитнення автомобілів через «Дію». Шмигаль анонсував спрощення процедури найближчим часом

Українці найближчим часом зможуть користуватися полегшеною процедурою швидкого розмитнення автомобілів через «Дію». Про це повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль на брифінгу з премʼєр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким, пише «Інтерфакс-Україна»

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Що стосується податків на автомобільний транспорт, то ця норма в проєкті закону відстрочена до 1 липня, але до цього часу буде впроваджено полегшену процедуру швидкого розмитнення автомобілів через «Дію», – сказав Шмигаль 
  • Всі українці зможуть розмитнити автомобілі на підʼїзді до митного контролю з автоматичною реєстрацією та надходженням документів і номерів додому або з можливістю забрати у визначений час у Центрах реєстрації чи Центрах надання адміністративних послуг.
  • Водночас Шмигаль наголосив, що стратегія держави в автотранспорті спрямована на електромобілі та гібридні авто.
  • Кабмін уже передав на розгляд Верховної Ради законопроєкт щодо повернення до оподаткування імпорту, сказав прем'єр.
  • Шмигаль зазначив, що уряд працює над підписанням Україною конвенції про входження до спільного митного транзитного простору, який «значно полегшить контроль, митне та прикордонне оформлення».

Контекст

24 березня Верховна Рада прийняла закон, який звільняє від сплати митних платежів для фізосіб під час ввезення транспортних засобів. 8 квітня закон підписав президент Володимир Зеленський. 

На час воєнного стану ПДВ та ввізне мито на автомобілі та інший імпорт скасовуються для фізосіб та платників єдиного податку першої, другої та третьої груп. Крім того, фізособи під час ввезення транспорту не сплачують акциз. Водночас відсутні обмеження на подальший перепродаж та кількість автомобілів.

Право ввезення автомобілів в Україну з-за кордону без митних платежів можуть скасувати з 1 липня. Відповідна норма міститься в урядовому законопроєкті №7418, який зареєстровано у Верховній Раді. Водночас документом пропонується звільнити від пенсійного збору ввезення електромобілів.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні