Категорія
Новини
Дата

Розсилання повісток військовозобов’язаним через месенджери поки не буде – Федоров

Розсилання повісток військовозобов’язаним через месенджери Viber чи Telegram наразі неможливо здійснити. Про це повідомив віцепремʼєр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв’ю LIGA.net.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами Федорова, розсилання повісток через месенджери неможливо зробити, поки немає якісного реєстру військовозобовʼязаних, а до ідентифікатора реєстру не привʼязаний верифікований номер телефону. «А у нас немає верифікації номера телефону та особи в державі», – пояснив віцепремʼєр.
  • «Я навіть не говорю зараз про Конституцію та постанови. Чисто технічно це неможливо зробити умовно в цьому році», – наголосив Федоров.

Контекст

Новий порядок узяття на військовий облік Кабмін затвердив 30 грудня минулого року, документ уже набув чинності. Відтепер ставати на військовий облік потрібно з 16 років, а не з 17, як це було раніше. Зробити це можна буде традиційно, а можна – через додаток «Дія»

Головна мета нового порядку ведення військового обліку – цифровізація процесу та збір повної інформації про наявні військові резерви. 

Документ передбачає, що в «Дія» зʼявиться новий сервіс – електронний військовий квиток, який має дати змогу подавати відомості для військкомату онлайн на підставі свого місця проживання.

На початку січня 2023 року керівник із розвитку електронних послуг Мінцифри Мстислав Банік заявив, що новий порядок узяття на військовий облік не передбачає, що повістки надходитимуть через застосунок «Дія».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні