Саяногорський алюмінієвий завод «Русал» /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

«Русал» може втратити 36% продажів через санкції Великої Британії та США – Bloomberg

Саяногорський алюмінієвий завод «Русал» Фото Getty Images

Російський алюмінієвий гігант «Русал» ризикує втратити 36% продажів у результаті санкцій, які запровадили Велика Британія та США. Це може змусити компанію скоротити виробництво до мінімумів з 2008 року, пише Bloomberg із посиланням на близьке до компанії джерело.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За оцінкою компанії, санкції можуть торкнутися щонайменше 1,5 млн т річного обсягу продажів. «Русал» минулого року випустив 3,8 млн т і реалізував 4,2 млн т. 
  • «Русал» може бути змушений скоротити виробництво, сказав співрозмовник агентства, порівнявши ситуацію зі світовою фінансовою кризою у 2008 році.
  • Як зазначило джерело в компанії, «Русал» стурбований тим, що один із найбільших споживачів російського алюмінію Glencore скористається санкціями, щоб посилатися на застереження про форс-мажорні обставини, або спробує домовитися про дисконт.

Контекст

12 квітня США та Велика Британія заборонили імпорт алюмінію, міді та нікелю з РФ. Тепер London Metal Exchange (LME) заборонено приймати нові партії цих металів із Росії. 

Вироблена після 13 квітня російська продукція не може продаватися на ключовій світовій біржі, де визначається бенчмарк на кольорові метали, та надходити на її склади. 

Як пояснювала LME, випущений до 13 квітня російський метал може, як і раніше, прийматися, якщо його продавець надасть докази щодо терміну його виробництва.

На складах LME на алюміній припадає левова частка російського металу – 311 000 т із 400 000 т, що становить 91% від загальних запасів. 

«Русал» офіційно заявив, що санкції не впливають на постачання, оскільки не торкаються глобальних логістичних рішень компанії, доступу до банківської системи та системи виробництва.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні