Категорія
Новини
Дата

СБУ і ДБР проводять обшуки у депутата Дубінського через його виїзд за кордон (фото)

Служба безпеки та Державне бюро розслідувань проводять обшуки у ще одного народного депутата, перевіряючи обставини та законність його виїзду за кордон на період воєнного стану, повідомила пресслужба СБУ. Опубліковані фото свідчать, що йдеться про Олександра Дубінського.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За даними слідства, депутат поїхав за межі України під виглядом супроводження свого батька на лікування до іноземного медзакладу.
  • При цьому батько нардепа виїжджав за кордон і повертався звідти самостійно – без фактичного супроводу Дубінського.
  • Також правоохоронці розслідують факти підписання депутатом офіційних документів під час його перебування за межами України, що може свідчити про їхнє підроблення.
  • Наразі тривають слідчі дії. На фотографіях від СБУ видно Дубінського, який стоїть поруч із автівкою та правоохоронцями.
СБУ і ДБР проводять обшуки у депутата Дубінського через його виїзд за кордон (фото) /Фото 1

Фото: СБУ

СБУ і ДБР проводять обшуки у депутата Дубінського через його виїзд за кордон (фото) /Фото 2

Фото: СБУ

Попередній слайд
Наступний слайд
  • Наприкінці липня у соцмережах почала поширюватись інформація по виїзд депутата за кордон та відпочинок у Іспанії. У відповідь на це 25 липня Дубінський повідомив, що наприкінці червня «отримав право на виїзд з України для супроводу батька до зарубіжної онкологічної клініки». Він заявив, що звернувся до МОЗ із усіма підтверджуючими документами та отримав право виїхати. «У звʼязку зі складним діагнозом і відсутністю можливості для лікування батька в Україні, ми змушені проводити частину аналізів та терапії за кордоном», – написав він.

Контекст

Кримінальне провадження розпочато за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчинені особою, яка має право доступу до неї за попередньою змовою групою осіб).

Санкція статей передбачає покарання до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нещодавно Печерський районний суд Києва обрав міру запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання Юрію Арістову, якого напередодні позбавили депутатського мандата. Арістов попри заборону для посадовців на виїзд за кордон під час війни поїхав відпочивати на Мальдіви.

Напередодні УП із посиланням на джерела в Офісі президента повідомила, що нардепам і чиновникам заблоковано виїзд за кордон, а нормативні акти, які регулюють це питання, будуть допрацьовані.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні