Категорія
Новини
Дата

ШІ-компанії втратили $190 млрд капіталізації після фінзвітів Alphabet та Microsoft

1 хв читання

Компанії, повʼязані зі штучним інтелектом, втратили $190 млрд ринкової вартості пізно ввечері у вівторок, 30 січня, після того, як Microsoft, Alphabet та Advanced Micro Devices представили квартальні звіти, які не змогли справити враження на інвесторів, пише Reuters.

Ключові факти

  • Падіння акцій підкреслило підвищені очікування інвесторів після ралі на фондовому ринку, викликаного штучним інтелектом. В останні місяці спостерігалось рекордне зростання акцій завдяки обіцянці впровадити цю технологію в корпоративне середовище.
  • Акції Alphabet впали на 5,6% після того, як прибутки від реклами материнської компанії Google за грудень не виправдали очікувань.Alphabet також заявила, що цього року її витрати на центри обробки даних для підтримки своїх планів у галузі штучного інтелекту зростуть, підкресливши витрати на жорстку конкуренцію у галузі штучного інтелекту з Microsoft.
  • Microsoft перевершила оцінки аналітиків за квартальним виторгом, оскільки нові функції штучного інтелекту допомогли залучити клієнтів до хмарних сервісів і служб Windows. Проте її акції впали на 0,7% раніше у вівторок.
  • Акції виробника мікросхем Advanced Micro Devices впали на 6% після того, як його прогноз виручки в першому кварталі не виправдав оцінок, хоча компанія прогнозувала високий продаж своїх процесорів штучного інтелекту.
  • Акції Nvidia, які зросли на 27% у січні після більш ніж потроєння минулого року завдяки оптимізму в галузі штучного інтелекту, також повернули частину цього приросту, акції знизилася більш ніж на 2%.
  • Акції виробника серверів Super Micro Computer, ще однієї компанії, яка виграла від попиту, повʼязаного із штучним інтелектом, впали більш ніж на 3%. 

Контекст

24 січня корпорація Microsoft досягла історичної ринкової оцінки $3 трлн, що є черговим прикладом того, як оптимізм щодо штучного інтелекту посприяв розвитку техногіганта. Зростання свідчить про інтерес інвесторів до ШІ та потенціалу зростання доходів. Microsoft завдяки партнерству з OpenAI Inc. вважається одним із найбільших бенефіціарів штучного інтелекту. Компанія надає клієнтам послуги із підтримкою штучного інтелекту.

Прогнозується, що попит на послуги штучного інтелекту, а також на хмарні обчислення для його підтримки підтримуватиме довгострокові тенденції зростання Microsoft.

Минулого року Apple Inc. стала першою компанією, що досягла $3 трлн, але згодом капіталізація опустилася.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні