Категорія
Новини
Дата

ШІ-компанії втратили $190 млрд капіталізації після фінзвітів Alphabet та Microsoft

Компанії, повʼязані зі штучним інтелектом, втратили $190 млрд ринкової вартості пізно ввечері у вівторок, 30 січня, після того, як Microsoft, Alphabet та Advanced Micro Devices представили квартальні звіти, які не змогли справити враження на інвесторів, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Падіння акцій підкреслило підвищені очікування інвесторів після ралі на фондовому ринку, викликаного штучним інтелектом. В останні місяці спостерігалось рекордне зростання акцій завдяки обіцянці впровадити цю технологію в корпоративне середовище.
  • Акції Alphabet впали на 5,6% після того, як прибутки від реклами материнської компанії Google за грудень не виправдали очікувань.Alphabet також заявила, що цього року її витрати на центри обробки даних для підтримки своїх планів у галузі штучного інтелекту зростуть, підкресливши витрати на жорстку конкуренцію у галузі штучного інтелекту з Microsoft.
  • Microsoft перевершила оцінки аналітиків за квартальним виторгом, оскільки нові функції штучного інтелекту допомогли залучити клієнтів до хмарних сервісів і служб Windows. Проте її акції впали на 0,7% раніше у вівторок.
  • Акції виробника мікросхем Advanced Micro Devices впали на 6% після того, як його прогноз виручки в першому кварталі не виправдав оцінок, хоча компанія прогнозувала високий продаж своїх процесорів штучного інтелекту.
  • Акції Nvidia, які зросли на 27% у січні після більш ніж потроєння минулого року завдяки оптимізму в галузі штучного інтелекту, також повернули частину цього приросту, акції знизилася більш ніж на 2%.
  • Акції виробника серверів Super Micro Computer, ще однієї компанії, яка виграла від попиту, повʼязаного із штучним інтелектом, впали більш ніж на 3%. 

Контекст

24 січня корпорація Microsoft досягла історичної ринкової оцінки $3 трлн, що є черговим прикладом того, як оптимізм щодо штучного інтелекту посприяв розвитку техногіганта. Зростання свідчить про інтерес інвесторів до ШІ та потенціалу зростання доходів. Microsoft завдяки партнерству з OpenAI Inc. вважається одним із найбільших бенефіціарів штучного інтелекту. Компанія надає клієнтам послуги із підтримкою штучного інтелекту.

Прогнозується, що попит на послуги штучного інтелекту, а також на хмарні обчислення для його підтримки підтримуватиме довгострокові тенденції зростання Microsoft.

Минулого року Apple Inc. стала першою компанією, що досягла $3 трлн, але згодом капіталізація опустилася.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні