Категорія
Новини
Дата

Шведський виробник туалетного паперу Zewa та прокладок Libresse йде з Росії

Шведська Essity, яка виробляє туалетний папір та засоби для особистої гігієни, йде з російського ринку, сказано у пресрелізі компанії. Essity належать бренди Zewa, Libresse, Libero, Familia, Lotus, Leukoplast, Tork.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Умови для ведення бізнесу Essity у РФ погіршилися. Активи компанії в країні знецінилися приблизно на 1,4 млрд шведських крон (близько €140 млн), йдеться у заяві. «Розпочато роботу з виходу з російського ринку», – зазначив голова компанії Магнус Грот.
  • У 2021 році обсяг продажів Essity у РФ досяг €270 млн. Це 2% від виручки компанії по всьому світу.

Контекст

Essity працювала в РФ з 1994 року. На заводах у Світогорську (Ленінградська область) та Совєтську (Тульська область) випускається туалетний папір, паперові рушники під брендами Zewa, а також серветки і рушники Tork. На іншому тульському підприємстві виготовляються дитячі підгузки Libero та жіночі прокладки Libresse. За даними Essity, на трьох підприємствах у РФ працюють близько 1300 осіб.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні