«Склалась важка ситуація». «Укренерго» зафіксувало дефіцит в енергосистемі /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

«Склалась важка ситуація». «Укренерго» зафіксувало дефіцит в енергосистемі

Shutterstock

У середу, 29 листопада, з 13:00 в енергосистемі зафіксовано дефіцит електроенергії, повідомляє «Укренерго». Це повʼязано зі стрімким зростанням споживання через важкі погодні умови та одночасне включення в мережу тисяч споживачів із постраждалих від негоди регіонів.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Згідно з повідомленням, електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб задовольнити всі потреби споживачів.
  • Зокрема, сонячні електростанції майже не працюють через хмарність в усіх регіонах, а на теплових електростанціях деякі блоки ще перебувають в ремонті.
  • «В енергосистемі зараз склалась важка ситуація… Це означає, що споживачам сьогодні зранку і протягом дня потрібно більше електроенергії, ніж можуть виробити всі українські електростанції», – сказано в повідомленні.
  • Українців закликали ощадливо споживати електрику протягом дня до 18:00.

Контекст

НБУ очікує, що дефіцит електроенергії протягом четвертого кварталу 2023 року не перевищуватиме 5%. Аналогічний показник у першому кварталі після ударів Росії по енергетичній інфраструктурі складав, за оцінкою НБУ, 15%. Про це під час публічного інтерв’ю на форумі «Енергія бізнесу» від Forbes повідомив заступник голови Нацбанку Олексій Шабан.

Україна входить у цю зиму відновленою і готовою до атак та терору, який був минулої зими, заявив на форумі «Енергія бізнесу» від Forbes Денис Шмигаль. Він назвав шість чинників, які забезпечують стабільність енергосистеми: Україна отримала кращу систему ППО; у Росії поменшало ракет; проведено ремонтну кампанію; захист енергооб’єктів; робота з міжнародними партнерами; достатня кількість енергоресурсів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні