Категорія
Новини
Дата

Sony продовжить випуск PS4 через дефіцит PS5. Компанія хоче утримати аудиторію в екосистемі PlayStation

Sony випустить іще щонайменше мільйон приставок PlayStation 4 у 2022 році через дефіцит PlayStation 5, який стався через проблеми з поставками мікросхем. Продовження випуску консолі попереднього покоління має утримати гравців в екосистемі PlayStation та не допустити стрімкого падіння доходів від продажів в ігровому сегменті, пише Bloomberg

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У PS4 використовуються простіші чипи, її легше виготовляти і вона є дешевшою альтернативою PS5.
  • Збільшення виробничих замовлень за рахунок PS4 дасть Sony більше свободи дій під час переговорів із партнерами-виробниками щодо вигідніших угод.
  • Продовження випуску консолі попереднього покоління дозволить утримати в екосистемі PlayStation ту частину аудиторії, яка могла злякатися складнощів із покупкою консолей марки та перейти до конкурентів.
  • Замість провалу продажів компанія отримає шанс якщо не наростити виручку, то хоча б зберегти її на теперішньому рівні.

Контекст 

PS4 презентували у 2013 році. Відтоді було продано понад 116 млн одиниць консолі. У компанії називають Playstation 4 бестселером. Sony офіційно не планувала повністю припинити виробництво PS4, лише хотіла обмежити її випуск.

PS5 дебютувала у листопаді 2020 року. Через пандемію виникли проблеми з поставками чипів і більшості деталей для масового виробництва консолі. Величезний попит на приставку нового покоління призвів до дефіциту.

Операційний прибуток Sony в ігровому секторі знижується через уповільнення продажів старої консолі PlayStation 4 та виробничих витрат на нову PS5, що перевищують ринкову ціну консолі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні