Співачка Тейлор Свіфт стала «Людиною року» за версією журналу Time /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Співачка Тейлор Свіфт стала «Людиною року» за версією журналу Time

Getty Images

Американська співачка Тейлор Свіфт стала «Людиною 2023 року» за версією журналу Time. Видання зазначило, що вона здобула першість за те, що «принесла радість суспільству, яке відчайдушно її потребує».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Видання Time відзначило досягнення Свіфт як артистки – у культурному та комерційному плані.
  • Як поп-зірку її поставили в один ряд з Елвісом Преслі, Майклом Джексоном та Мадонною, як авторку пісень – порівняли з Бобом Діланом, Полом Маккартні та Джоні Мітчелл.
  • Також 33-річну зірку оцінили як успішну бізнес-леді, вона побудувала імперію вартістю, за деякими оцінками, понад $1 млрд.
Співачка Тейлор Свіфт стала «Людиною року» за версією журналу Time /Фото 1

Photograph by Inez and Vinoodh for TIME

  • Зазначається, що цьогоріч Свіфт обговорювали постійно, то ж вона стала «головною героїнею у світі». Зокрема, видання згадало про цьогорічне турне співачки Eras, під час якого було відіграно 66 концертів по Америці. На її честь було перейменовано міста, стадіони та вулиці. Щоразу, коли вона приїжджала увнове місце, відбувався економічний мінібум, оскільки в готелях та ресторанах спостерігався приплив відвідувачів.
  • Time зазначає, що, випускаючи свій фільм-концерт, Свіфт обійшла студії та стримінгові сервіси, натомість уклавши договір з AMC, що дало мережі кінотеатрів найвищі продажі квитків в історії. Браслети дружби, якими її шанувальники обмінювалися на концертах, стали популярним аксесуаром: один рядок у пісні призвів до 500-відсоткового збільшення продажів у магазинах для рукоділля.
  • На думку видання, співачка досягла успіху, розважаючи і пишучи пісні, які подобаються людям. «Вона стала першою «Людиною року», яка отримала визнання через свої успіхи в галузі мистецтв…», – пише Time.

Контекст

Минулого року «Людиною року» за версією журналу Time став президент України Володимир Зеленський та «український дух».

Тейлор Свіфт цього літа показала найбільші касові збори завдяки своєму туру Eras. Вони вдвічі перевищили ті, що зібрав світовий тур Бейонсе. До десятки найкасовіших музичних турне, за версією Forbes, потрапили також Елтон Джон, P!nk, британський гурт Coldplay та Ед Ширан. 

Від березня до кінця серпня Тейлор Свіфт, кантрі-діва, відіграла свої концерти на 56 стадіонах у 20 американських містах і Мексико. Morgan Stanley порахував, що завдяки туру Свіфт та R&B-співачки Beyoncé, яка цього літа відіграла власний світовий тур Renaissance, у третьому кварталі цього року американська економіка заробила додаткові $5,4 млрд. 

Із 1 січня Свіфт набрала на сервісі Spotify 26,1 млрд прослуховувань по всьому світу, випередивши інших виконавців. Після перемоги у Spotify Wrapped цього року вона заробить більше грошей, аніж будь-який артист колись заробляв на платформі, за оцінкою Billboard, за прослуховування Свіфт вже заробила близько $97 млн гонорару.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні