Категорія
Новини
Дата

Square збільшила квартальний дохід на 266%. В основному завдяки біткоїнам

Платіжна компанія Square Джека Дорсі в першому кварталі збільшила дохід на 266%, до $5,06 млрд. В основному завдяки зростанню доходу від операцій із біткоїнами, пише CNBC.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Чистий прибуток PayPal в січні–березні склав $39 млн порівняно з чистим збитком у $105,9 млн роком раніше. 
  • Прибуток та дохід перевершили очікування аналітиків Refinitiv. Прибуток склав $0,41 на акцію проти очікуваних $0,16. Дохід – $5,06 млрд проти очікуваних $3,36 млрд.
  • Від транзакцій дохід склав $959,7 млн, тоді як торік цей показник був $758,1 млн.
  • Дохід від підписки та послуг – $557,7 млн, дохід від обладнання – $28,8 млн. Дохід від біткоїнів склав понад $3,5 млрд, що в 11 разів більше, ніж роком раніше.
  • Однак валовий прибуток біткоїнів склав усього $75 млн, або приблизно 2% доходу.
  • Загалом валовий прибуток зріс на 79% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року і склав $964 млн.
  • Після оголошення фінансових показників акції Square виросли на 6%

Контекст

У жовтні минулого року компанія Square купила біткоїнів на $50 млн і додатково на $170 млн у лютому 2021 року. Біткоїнами Square займається з 2018 року, коли за допомогою її додатку Cash App стало можливим купувати й продавати криптовалюту. 2019-го компанія сформувала незалежну команду Square Crypto, діяльність якої зосереджена виключно на роботі з відкритим вихідним кодом біткоїнів.

Інші великі компанії також пропонують можливість клієнтам здійснювати платежі в криптовалюті. В грудні 2020 року Visa заявила, що в співробітництві з криптовалютним стартапом BlockFi випустить кредитну картку, яка пропонуватиме виплату кешбеку в біткоїнах. У жовтні PayPal оголосила про вихід на ринок криптовалют. Тепер її клієнти можуть купувати й продавати біткоїни та інші криптовалюти, використовуючи облікові записи PayPal. Крім того,у MasterCard у 2021 році зʼявиться можливість проводити операції з криптовалютами.

Також компанія Tesla заявила, що придбала біткоїнів на суму $1,5 млрд. При цьому вона почала приймати біткоїни як форму оплати за автомобілі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні