Категорія
Новини
Дата

США нададуть Україні $500 млн прямої бюджетної допомоги

США мають намір надати уряду України $500 млн у вигляді прямої бюджетної допомоги. Про це йдеться у повідомленні Білого дому у середу.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Президент США Джо Байден 30 березня провів розмову із президентом України Володимиром Зеленським з питань надання Україні військової, економічної та гуманітарної допомоги, повідомляє відомство.
  • Сполучені Штати мають намір надати уряду України $500 млн прямої бюджетної допомоги, заявив президент США.
  • Байден у ході розмови також відзначив розгляд додаткових санкцій проти РФ та гуманітарну допомогу Україні, що були оголошені минулого тижня.

Контекст

26 березня Байден зустрівся з міністром оборони України Олексієм Резніковим та міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою у Варшаві. На зустрічі також були присутні держсекретар США Ентоні Блінкен та міністр оборони Ллойд Остін. Це — перша особиста зустріч президента США з українськими високопосадовцями після початку війни.

Байден запевнив, що Україна може покладатися на непохитну підтримку США та підтримка лише зростатиме.

Кулеба обговорив із американськими міністрами закриття американських та європейських портів для Росії, індивідуальні санкції проти всіх політичних діячів Росії та як вплинути на європейські країни, які не хочуть посилити санкції.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні