Категорія
Новини
Дата

США виділили $500 млн для спецфонду реагування на війну в Україні. Фінансування надходить у вигляді грантів

США виділили $500 млн для створеного Європейським банком реконструкції та розвитку Спеціального фонду кризового реагування на війну в Україні, йдеться у повідомленні ЄБРР. Фінансування надходить у вигляді грантів для підтримки інвестицій.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • США – один із засновників ЄБРР, його найбільший акціонер, наголошується у пресрелізі. До цього нового внеску їхнє донорське фінансування сумарно становило понад €153 млн.
  • ЄБРР поєднає нові ресурси, надані донорами, з донорським фінансуванням із власного капіталу.
  • Фінансування буде спрямоване на торговельне фінансування для підтримки потоку товарів першої необхідності, забезпечення продовольчої та енергетичної безпеки, надання екстреної ліквідності малим підприємствам, фармацевтичним компаніям та життєво важливим транспортним компаніям.
  • Фінансування також буде використано для допомоги біженцям у сусідніх країнах і для допомоги муніципалітетам, які їх приймають, зазначається в повідомленні.

Контекст

ЄБРР заснував Спеціальний фонд кризового реагування для визначення пріоритетності та управління донорськими ресурсами, довіреними банку для підтримки України та сусідніх країн.

На сьогодні ЄБРР інвестував €650 млн у відповідь на війну РФ проти України та планує наростити цю суму до €1 млрд до кінця року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні