Категорія
Новини
Дата

Державний Сенс Банк отримав правління і наглядову раду

1 хв читання

Міністерство фінансів сформувало правління і наглядову раду націоналізованого Сенс Банку (раніше Альфа Банк). Про це свідчить інформація на сайті фінустанови. 

Ключові факти

  • Головою правління держбанку призначено ексголову правління Універсал Банку Дмитра Кузьміна
  • За поданням Мінфіну членами правління стали Олена Зубченко, яка раніше очолювала департамент фінансової політики Мінфіну; Олексій Шклярук, який обіймав посаду члена правління Агропросперіс Банку; Інна Тютюн, яка була заступницею голови правління Української асоціації фінтех та інноваційних компаній, а до цього працювала заступницею голови правління Укргазбанку та Андрій Соколов, який працював у банку «Південний».
  • Головою наглядової ради Сенс Банку призначено ексголову представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунера, який раніше очолював наглядову раду «Укрзалізниці», а також був членом наглядової ради «Укренерго» і певний час очолював наглядову раду Ощадбанку, проте НБУ не погодив його на цій посаді через конфлікт інтересів – членство в наглядових радах інших держкомпаній – клієнтів банку.
  • Двома незалежними членами наглядової ради Сенс Банку стали колишній керуючий партнер PwC Legal Україна Андрій Пронченко та голова правління Української асоціації фінтех та інноваційних компаній Ростислав Дюк.
  • Представники держави в наглядовій раді: начальник відділу Мінфіну Андрій Свистун, який із травня до листопада минулого року входив до наглядової ради Укргазбанку, і секретар робочої групи з питання санкцій проти Росії Владислав Власюк.

Контекст

Sense Bank – один із 15 системно-важливих банків України. Його клієнтами є понад 3 млн фізичних осіб, 82 000 ФОП та 55 000 компаній. У банку працюють близько 4000 співробітників, він має 138 відділень (10-те місце серед усіх банків). 

20 липня НБУ ухвалив рішення про виведення з ринку системно важливого Сенс Банку, що належав підсанкційним росіянам Михайлу Фрідману, Петру Авену та партнерам. Нацбанк направив до Кабміну пропозицію націоналізувати банк. 21 липня уряд дозволив Мінфіну стати власником 100% акцій Сенс Банку.

22 липня держава в особі Міністерства фінансів стала 100-відсотковим власником Сенс Банку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні