Категорія
Новини
Дата

Державний Сенс Банк отримав правління і наглядову раду

Міністерство фінансів сформувало правління і наглядову раду націоналізованого Сенс Банку (раніше Альфа Банк). Про це свідчить інформація на сайті фінустанови. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Головою правління держбанку призначено ексголову правління Універсал Банку Дмитра Кузьміна
  • За поданням Мінфіну членами правління стали Олена Зубченко, яка раніше очолювала департамент фінансової політики Мінфіну; Олексій Шклярук, який обіймав посаду члена правління Агропросперіс Банку; Інна Тютюн, яка була заступницею голови правління Української асоціації фінтех та інноваційних компаній, а до цього працювала заступницею голови правління Укргазбанку та Андрій Соколов, який працював у банку «Південний».
  • Головою наглядової ради Сенс Банку призначено ексголову представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунера, який раніше очолював наглядову раду «Укрзалізниці», а також був членом наглядової ради «Укренерго» і певний час очолював наглядову раду Ощадбанку, проте НБУ не погодив його на цій посаді через конфлікт інтересів – членство в наглядових радах інших держкомпаній – клієнтів банку.
  • Двома незалежними членами наглядової ради Сенс Банку стали колишній керуючий партнер PwC Legal Україна Андрій Пронченко та голова правління Української асоціації фінтех та інноваційних компаній Ростислав Дюк.
  • Представники держави в наглядовій раді: начальник відділу Мінфіну Андрій Свистун, який із травня до листопада минулого року входив до наглядової ради Укргазбанку, і секретар робочої групи з питання санкцій проти Росії Владислав Власюк.

Контекст

Sense Bank – один із 15 системно-важливих банків України. Його клієнтами є понад 3 млн фізичних осіб, 82 000 ФОП та 55 000 компаній. У банку працюють близько 4000 співробітників, він має 138 відділень (10-те місце серед усіх банків). 

20 липня НБУ ухвалив рішення про виведення з ринку системно важливого Сенс Банку, що належав підсанкційним росіянам Михайлу Фрідману, Петру Авену та партнерам. Нацбанк направив до Кабміну пропозицію націоналізувати банк. 21 липня уряд дозволив Мінфіну стати власником 100% акцій Сенс Банку.

22 липня держава в особі Міністерства фінансів стала 100-відсотковим власником Сенс Банку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні