Категорія
Новини
Дата

Страхування військових ризиків. Брокер Marsh McLennan оголосив про співпрацю з урядом України

Міжнародний страховий брокер – компанія Marsh McLennan – оголосила про співпрацю з урядом України, щоб допомогти відкрити доступ до світового страхового ринку, йдеться у пресрелізі компанії.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Marsh McLennan безплатно надаватиме послуги з розробки та надання платформи даних про військові ризики.
  • Своєю чергою в рамках співпраці український уряд зобов’язався ділитися детальною інформацією зі страховою галуззю, щоб забезпечити ефективне моделювання ризиків для відновлення ринку комерційного страхування.
  • У Marsh McLennan пояснили, що це буде багатонаціональне державно-приватне партнерство, засноване на існуючих пулах страхування від тероризму, які в цей час діють у декількох країнах G7.
  • «Ця підтримка з боку Marsh McLennan є вирішальним кроком, що допомагає нам залучити інвестиції, необхідні нам для відновлення і зміцнення», – наголосив заступник міністра економіки Олександр Грибан.

Контекст

21 червня прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак на відкритті Міжнародної конференції з відновлення України (URC 2023) у Лондоні анонсував нову систему страхування воєнних ризиків, яка покликана допомогти глобальним компаніям інвестувати в Україну. 

Своєю чергою, голова МЗС Франції Катрін Колонна оголосила про створення механізму страхування інвестицій в Україні від ризиків, повʼязаних із війною, через Французький державний інвестиційний банк. «Це повністю відповідає запропонованому Великою Британією та Україною механізму воєнного страхування, який ми підтримуємо», – сказала Колонна під час виступу на URC 2023.

Раніше Мінекономіки повідомило, що Багатостороннє агентство з гарантій інвестицій (MIGA) групи Світового банку почало надавати гарантії страхування воєнних ризиків в Україні. Страхування відбуватиметься з Трастового фонду підтримки реконструкції та економіки України (SURE).

Угоду про збільшення гарантії з €17,1 млн до €40,9 млн між MIGA та німецьким банківським холдингом ProCredit було підписано на URC 2023 в Лондоні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні