Категорія
Новини
Дата

Суд в РФ не заборонив користуватися Facebook та Instagram

Використання соцмереж Facebook та Instagram росіянами не є правопорушенням, незважаючи на визнання компанії Meta, «екстремістською організацією». Про це йдеться у мотивувальній частині рішення Тверського районного суду Москви, пише Інтерфакс.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Під виглядом комерційної діяльності з реалізації продуктів – соцмереж Facebook та Instagram – Meta Platforms Inc. поширює в РФ матеріали, які містять заклики до здійснення насильницьких дій екстремістського характеру щодо громадян РФ, порушує права громадян, несе у собі загрозу конституційному ладу РФ, йдеться у рішенні суду.
  • Meta перебуває в контакті з урядом України, на їх прохання обмежено доступ до кількох акаунтів в Україні, зокрема тих, що належать деяким російським державним ЗМІ, сказано у рішенні.
  • Мета визнана в РФ екстремістською в частині розміщення, розповсюдження та неприйняття заходів щодо блокування «закликів до насильства над росіянами, а також зміни основ конституційного ладу». Разом з тим, суд зазначає, що заборона в РФ продуктів Meta – Facebook та Instagram – не обмежують дій фізичних та юридичних осіб у їх використанні.

Контекст

Суд визнав Meta «екстремістською організацією» та заборонили її діяльності в РФ 21 березня. Facebook та Instagram заблокували на території країни. Генпрокуратура РФ звернулася до суду через відмову компанії видаляти зі своїх сервісів заклики до насильства щодо російських військових та особисто Путіна.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні