Категорія
Новини
Дата

Суд зобовʼязав Twitter надати Маску документи від екскерівника соцмережі

Twitter має надати мільярдеру Ілону Маску документи від колишнього керівника соцмережі, який, за словами Маска, був ключовою фігурою в підрахунку кількості фейкових акаунтів. Про це пише Reuters із посиланням на рішення суду.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Боти та спам-акаунти стали центральною проблемою в судовому протистоянні стосовно того, чи повинен Маск завершити угоду щодо придбання соцмережі за $44 млрд.
  • Twitter зобов’язали зібрати, переглянути та надати документи від колишнього генерального директора відділу споживчих товарів Кайвона Бейкпура відповідно до розпорядження судді Каталін Маккормік із канцелярського суду Делавера.
  • Бейкпур, який залишив Twitter після того, як у квітні компанія погодилася на придбання соцмережі Маском, був описаний у судових документах Маска як один із керівників, які «найтісніше пов’язані» з визначенням кількості спам-акаунтів.
  • Тим часом клопотання юристів Маска про надання інформації щодо 21 людини, які можуть мати дані про ботів у соцмережі, суд відхилив.

Контекст

25 квітня мільярдер Ілон Маск домовився з керівництвом Twitter про купівлю соцмережі за $44 млрд. Акціонери отримають по $54,2 за кожну звичайну акцію. Це майже на 40% більше за вартість акцій на 1 квітня, коли Маск оголосив про придбання 9% акцій. Закрити угоду планували до кінця 2022 року.

В середині травня Маск повідомив про призупинення операції з купівлі Twitter до отримання від соцмережі реальної статистики з фейкових акаунтів. На початку липня Маск відмовився від угоди під приводом, що Twitter не надав йому даних для незалежної оцінки кількості ботів та спам-акаунтів у соцмережі.

Після цього акції соцмережі впали на 25% з 13 квітня – дня, коли Маск погодився на угоду про поглинання Twitter. Потім Twitter подав до суду на Маска. Компанія звинувачує мільярдера в порушенні умов угоди про купівлю соцмережі і вимагає довести угоду до кінця. 29 липня Маск подав зустрічний позов

Twitter прагне знайти докази того, що Ілон Маск намагався зірвати фінансування своєї угоди щодо купівлі соцмережі, тож компанія відправила десятки цивільних повісток до суду глобальним банкам, серед яких Morgan Stanley, співінвесторам в угоді, зокрема і філії Brookfield Asset Management Inc, та радникам американського мільярдера.

Команда юристів мільярдера Ілона Маска вимагала від Twitter Inc надати імена співробітників, відповідальних за підрахунок того, який відсоток користувачів соцмережі є ботами та спам-акаунтами.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні