Категорія
Новини
Дата

Світовий банк схвалив додаткове фінансування для України на $610 млн

Світовий банк затвердив додатковий пакет фінансування на загальну суму $610 млн для задоволення невідкладних потреб України, пише Reuters. Допомога надійде на додачу до приблизно $18 млрд, які вже мобілізовані для України Світовим банком.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Пакет включає додатковий кредит у розмірі $500 млн від Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР) Світового банку, що підтримується гарантією Великої Британії, а також новий проєкт з відновлення та покращення доступу до охорони здоровʼя.
  • За даними Світового банку, додаткове кредитування МБРР у розмірі $500 млн для проєкту «Державні витрати на стійкість адміністративного потенціалу» (PEACE) допоможе уряду України покрити витрати, повʼязані з виплатою дитячої та сімейної допомоги, заробітної плати державним службовцям і комунальних платежів.
  • Інші $110 млн спрямують на проєкт «Поліпшення здоровʼя та порятунок життя» (HEAL Ukraine), спрямований на покращення та зміцнення первинної медико-санітарної допомоги, задоволення збільшеного попиту на послуги в галузі психічного здоровʼя та реабілітації через війну, а також на відновлення послуг у лікарнях. Початкове фінансування проєкту включає кредит МБРР у розмірі €100 млн, забезпечений гарантією уряду Іспанії, та грант у розмірі $10 млн від Глобального фонду фінансування для жінок, дітей і підлітків (GFF).

Контекст

У серпні стало відомо, що США через Світовий банк виділять додаткові $4,5 млрд на підтримку України. Уряд України отримає фінансування траншами, починаючи з виплати $3 млрд у серпні. Кошти мають допомогти уряду України покрити соціальні виплати, медичні послуги та пенсії, які необхідні для благополуччя громадян країни для помʼякшення соціальних та економічних наслідків війни.

У вересні Міжнародна фінансова корпорація (ІFC) виділила $30 млн для інвестицій в Україну та Молдову.

У листопаді IFC планувала винести на раду директорів пакет про фінансування для України на $1 млрд і виділення коштів на фінансування дефіциту бюджету і відновлення інфраструктури. Минулого тижня рада директорів Міжнародної фінансової корпорації із групи Світового банку підтримала програму фінансування українського бізнесу на $2 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні