Категорія
Новини
Дата

Tesla втратила $126 млрд після того, як Маск купив Twitter

Компанія Tesla втратила $126 млрд через побоювання інвесторів, що Ілону Маску доведеться продати акції, аби зробити внесок у розмірі $21 млрд у межах угоди з придбання Twitter за $44 млрд. Про це пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Акції 26 квітня впали на 12%, до $876,42, і були найгіршими в індексі Nasdaq-100.
  • Акції Twitter також знизилися в ціні на 3,9%, до $49,68, хоча Маск погодився купити їх за $54,2 за акцію готівкою.
  • Вони пережили найгірший день з вересня 2020 року, коли падіння було 21%.
  • Загалом з 4 квітня, коли Маск придбав 9,2% у Twitter, акції Tesla подешевшали на 23%.
  • Якщо вартість позики, яку взяв Маск під заставу акцій Tesla, становитиме понад 35% застави, то підприємцю доведеться продати частину своїх акцій, достроково погасити кредити або внести додаткову заставу. Це станеться, якщо акції Tesla впадуть на 43%, пише The Wall Street Journal.
  • Падіння акцій Tesla відбулося на тлі деяких інших причин, пов’язаних із технологіями акцій, пише Reuters. Індекс Nasdaq у вівторок закрився на найнижчому рівні з грудня 2020 року, оскільки інвестори стурбовані сповільненням глобального зростання та більш агресивним підвищенням ставок Федеральної резервної системи США.

Контекст

25 квітня мільярдер Ілон Маск домовився з керівництвом Twitter про купівлю соцмережі за $44 млрд. Рада директорів схвалила угоду одноголосно. Її планують закрити до кінця 2022 року.

Раніше Маск оприлюднив пакет фінансування в розмірі $46 млрд для фінансування своєї пропозиції щодо поглинання Twitter. Документ він подав до американської Комісії з цінних паперів та бірж. $25,5 млрд бізнесмену погодилися позичити кілька банків на чолі з Morgan Stanley, який надасть кредит на $12,5 млрд під заставу акцій Tesla. Ще $21 млрд Маск був готовий надати особисто. 

У компанії відповіли, що її правління розгляне пропозицію і будь-яка відповідь буде на користь «усіх акціонерів Twitter». Як писав Reuters, компанія Thoma Bravo LP також зацікавлена у формуванні пропозиції з придбання Twitter, яка конкуруватиме з пропозицією Ілона Маска.

Маск має понад 80 млн підписників у Twitter. Після інвестування в компанію він почав висловлювати пропозиції щодо змін у її діяльності: від перетворення штаб-квартири Twitter у Сан-Франциско на притулок для безпритульних та додавання можливості редагування твітів до надання автоматичних позначок преміумкористувачам.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні