Категорія
Новини
Дата

TikTok почав створювати американську версію платформи, щоб уникнути блокування у США – Reuters

1 хв читання

TikTok працює над клоном свого алгоритму для 170 млн користувачів у США, що може призвести до створення версії, яка працюватиме незалежно від своєї китайської материнської компанії ByteDance, пише Reuters із посиланням на джерела.

Роботі з розділення вихідного коду передував законопроект про примусовий продаж американського підрозділу TikTok. Документ було підписано у квітні. TikTok наразі оскаржує в суді закон США.

Ключові факти

  • Джерела заявили, що, як тільки код буде поділено, це може закласти основу для продажу американських активів, хоча наразі жодних деталей немає.
  • Раніше компанія заявляла, що не планує продавати активи в США, і такий крок неможливий.
  • TikTok спочатку відмовився від коментарів, але потім заявив, що «опублікована стаття Reuters вводить в оману і фактично неточна», не уточнивши, що саме було неточним.
  • За останні кілька місяців сотням інженерів ByteDance та TikTok у США та Китаї було наказано почати розділяти мільйони рядків коду, аналізуючи алгоритм. Завдання інженерів полягає в тому, щоб створити окрему базу коду, незалежну від систем, що використовуються китайською версією TikTok від ByteDance, Douyin, при цьому виключивши будь-яку інформацію, повʼязану з китайськими користувачами, повідомили Reuters два джерела, які безпосередньо знайомі з проектом.
  • Очікується, що роботи триватимуть понад рік, повідомили ці джерела.

Контекст

Президент США Байден та інші прихильники закону стверджують, що TikTok надає Пекіну надто великий доступ до багатьох даних, інформації, яка може бути використана для стеження за американськими користувачами TikTok або впливу на них.

Раніше Reuters повідомляло, що продаж програми з алгоритмами вкрай малоймовірний. У 2020 році уряд Китаю додав алгоритми рекомендації контенту до свого списку експортного контролю.

Згідно з юридичною документацією, вихідний код системи рекомендацій TikTok був спочатку розроблений інженерами ByteDance у Китаї та адаптований для роботи на різних світових ринках TikTok, включаючи США. ByteDance пояснює популярність TikTok ефективністю його механізму рекомендацій.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні