Категорія
Новини
Дата

Туреччина призупинила прокачування нафти до великого середземноморського термінала після землетрусу

Туреччина призупинила транспортування сирої нафти до свого термінала Джейхан на узбережжі Середземного моря як запобіжний захід після землетрусу. Про це пише Bloomberg із посиланням на чиновника, обізнаного з цим питанням. Джейханська нафта здебільшого постачається на європейські нафтопереробні заводи.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Державний оператор трубопроводів Botas ухвалив таке рішення в понеділок вранці після одного з найпотужніших землетрусів на Близькому Сході за останні роки. 
  • Витоків на трубопроводах не було виявлено, сказав співрозмовник видання.
  • Джейхан – життєво важливий центр продажу нафти з Північного Іраку та Азербайджану. Через порт проходило понад 1 млн барелів на день у січні, відповідно до даних відстеження суден і завантаження в порту.

Контекст

У понеділок, 6 лютого, на півдні Туреччини і на півночі Сирії стався потужний землетрус, внаслідок якого загинуло понад 1300 людей і було зруйновано тисячі будівель, повідомила турецька та сирійська влада. Землетрус силою 7,8 бала відчувався також у Лівані та Ізраїлі. Згодом, о 13:24 за турецьким часом, у країні стався ще один землетрус.

За словами турецького президента Реджепа Тайїпа Ердогана, внаслідок землетрусу на півдні Туреччини загинуло не менше 900 осіб, майже 5400 отримали поранення і понад 2800 будівель було зруйновано. Пошукові загони витягли з-під завалів майже 2500 людей.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні