Категорія
Новини
Дата

Туреччина призупинила прокачування нафти до великого середземноморського термінала після землетрусу

1 хв читання

Туреччина призупинила транспортування сирої нафти до свого термінала Джейхан на узбережжі Середземного моря як запобіжний захід після землетрусу. Про це пише Bloomberg із посиланням на чиновника, обізнаного з цим питанням. Джейханська нафта здебільшого постачається на європейські нафтопереробні заводи.

Ключові факти

  • Державний оператор трубопроводів Botas ухвалив таке рішення в понеділок вранці після одного з найпотужніших землетрусів на Близькому Сході за останні роки. 
  • Витоків на трубопроводах не було виявлено, сказав співрозмовник видання.
  • Джейхан – життєво важливий центр продажу нафти з Північного Іраку та Азербайджану. Через порт проходило понад 1 млн барелів на день у січні, відповідно до даних відстеження суден і завантаження в порту.

Контекст

У понеділок, 6 лютого, на півдні Туреччини і на півночі Сирії стався потужний землетрус, внаслідок якого загинуло понад 1300 людей і було зруйновано тисячі будівель, повідомила турецька та сирійська влада. Землетрус силою 7,8 бала відчувався також у Лівані та Ізраїлі. Згодом, о 13:24 за турецьким часом, у країні стався ще один землетрус.

За словами турецького президента Реджепа Тайїпа Ердогана, внаслідок землетрусу на півдні Туреччини загинуло не менше 900 осіб, майже 5400 отримали поранення і понад 2800 будівель було зруйновано. Пошукові загони витягли з-під завалів майже 2500 людей.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні