Категорія
Новини
Дата

У Києві дозволили продаж алкоголю в ресторанах та кафе

16 травня у Києві дозволили продаж алкогольних виробів у закладах громадського харчування з 11:00 до 22:00. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Місто прийняло таке рішення, аби не підштовхувати підприємців до «чорного» продажу алкоголю, йдеться в повідомленні КМДА.
  • У Києві поступово збільшується кількість працюючих ресторанів та кафе. Повертаються містяни, які активно відвідують заклади громадського харчування.
  • «Ми зацікавлені в надходженні коштів до бюджету міста, а це можливо лише за умови максимальної відкритості ведення бізнесу», – зазначив Поворозник.

Контекст

У столиці з 1 березня був суворо заборонений продаж алкогольних напоїв через запровадження в Україні воєнного стану.

З 1 квітня в Києві скасовано заборону на продаж алкоголю у магазинах та в закладах сфери обслуговування. Наразі алкоголь у столичних магазинах продається із 11:00 до 16:00.

У квітні в Україні легальні продажі алкоголю впали на 63%, підрахували в аналітичній компанії Pro-Consulting. Минулого року обсяг цього ринку становив 68 млрд грн. За даними Pro-Consulting, найбільше обвалилася реалізація міцного алкоголю: на 75%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні