Категорія
Новини
Дата

У Росії дозволили місцевій компанії ремонтувати Boeing та Airbus

Російський провайдер обслуговування та ремонту повітряних суден «А-Технікс» пройшов аудит Росавіації для виконання технічного обслуговування літаків Boeing та Airbus, повідомила пресслужба «Аерофлоту».

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Отримання сертифікату дозволяє виконувати технічне обслуговування повітряних суден західного виробництва: Boeing 737NG, Boeing 777, Boeing 747-400, Airbus A320 Family та Airbus A350, заявили в «Аерофлоті».
  • «А-Технікс» – єдина в РФ організація з компетенціями щодо виконання важких форм обслуговування літаків Boeing 747 і Boeing 777, а також періодичного ТО Airbus A350, заявили в компанії.
  • «А-Технікс» має ангарні комплекси в аеропортах Шереметьєво та Оренбурга, а також лінійні станції в Білгороді, Воронежі, Нижньому Новгороді, Саратові, Ставрополі, Ульяновську та Красноярську.

Контекст

У відповідь на напад РФ на Україну ЄС 26 лютого запровадив санкції проти російського авіаційного сектора. Наразі заборонено продаж та постачання повітряних суден та запчастин до них для російських авіакомпаній. Під забороною також опинилися будь-які страхові послуги на ці літаки. Крім того, заборонено проведення ремонту та модифікацію лайнерів, що використовуються в Росії. За даними агентства Cirium, у лізингу перебуває понад половина (55%) всього російського авіаційного флоту.

14 березня Путін дозволив російським компаніям вилучати іноземні літаки. Ці лайнери хочуть використовуватися на внутрішніх лініях.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні