Категорія
Новини
Дата

У США і НАТО вважають, що Україні слід розпочати переговори з РФ після повернення Херсона – La Repubblica

У США і НАТО припускають, що Україна може розпочати переговори з РФ з позиції сили після того, як українська армія звільнить Херсон, пише італійська La Repubblica. Вашингтон нібито передав таке повідомлення Брюсселю і вселяє цю думку Києву.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • В аналітичних матеріалах, які «на столі» у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі, сказано, що поразка Росії в Херсоні важлива з воєнної, політичної та дипломатичної точок зору. 
  • Повернення обласного центру дасть змогу розпочати перші реальні переговори з Москвою, зазначає видання.
  • Раніше The Washington Post і The Wall Street Journal повідомляли, що адміністрація Джо Байдена попросила владу України публічно продемонструвати готовність до переговорів із Москвою, щоб не хвилювати країни, які підтримують Україну. 
  • При цьому, за словами одного з чиновників, США не підштовхують Україну до переговорів. Здебільшого це потрібно, аби показати союзникам, що Київ прагне розвʼязати конфлікт, зазначає WSJ.

Контекст

30 вересня російський диктатор Путін виступив перед Федеральними зборами і підписав незаконні договори про «прийняття до складу РФ» чотирьох нових суб’єктів: окупованих територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України. Путін також закликав Україну припинити воєнні дії і «сісти за стіл переговорів».

У відповідь на це президент Володимир Зеленський оголосив про подання Україною заявки на пришвидшений вступ до НАТО. А також підписав указ, в якому констатував «неможливість переговорів» із Путіним. 

За словами міністра оборони України Олексія Резнікова, Україна вже не погодиться на те, що сама пропонувала на переговорах з РФ раніше. Нова умова – повна деокупація України.

Командувач російських військ в Україні Сергій Суровікін у жовтні заявив про «непросту ситуацію під Херсоном» та про можливе «ухвалення непростих рішень». Що це за рішення, у Кремлі пояснити не змогли.

Британська розвідка вважає, що РФ серйозно розглядає можливість відступу з Херсона.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні